Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

HomeKit scènes aanmaken in de Woning-app

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
HomeKit scènes aanmaken


Lees verder na de advertentie

Wil je met één tik meerdere HomeKit-accessoires bedienen? Dat doe je door een HomeKit scène aan te maken. Maak bijvoorbeeld de scène ‘Film’ aan om de gordijnen te sluiten en de lichten te dimmen, of ‘Weggaan’ waarbij je de deur vergrendelt en de lichten en speaker uitschakelt.

HomeKit scènes aanmaken

Wanneer je een scène instelt, krijgt deze in het hoofdscherm van de app Woning een handige snelkoppeling (zie hierboven). Met één druk op de knop bedien je dan meerdere HomeKit producten tegelijk. Zo kun je HomeKit scènes aanmaken:

1. Plus-knop

Tik in het hoofdscherm van de Woning-app op de plus-knop rechtsboven. Kies ‘Voeg scène toe’. Begin met een van de suggesties, zoals ‘Weggaan’.

2. Accessoires


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Kies via ‘Voeg accessoires toe of verwijder ze’ de accessoires waar iets mee moet gebeuren wanneer je vertrekt. Tik bijvoorbeeld op de lampen die uit moeten en het slimme slot dat je wilt vergrendelen.

3. Eerste HomeKit scène

Kies voor ‘Gereed’. In het venster geef je door te tikken op de apparaten aan wat ze bij vertrek moeten doen. Met een tik op ‘Gereed’ is de scène gemaakt.

4. Siri

Tik in het startscherm op ‘Weggaan’ om je scène in gang te zetten. Je kunt ook Siri gebruiken. Zeg simpelweg ‘Weggaan’ tegen Siri en de assistent weet dat je de Woning-scène wilt activeren.   

Misschien nog wel handiger dan scènes zijn de HomeKit automatiseringen. Hiermee stel je bijvoorbeeld in dat wanneer het 22.00 uur is, de deur vergrendelt en alle lampen uit gaan. Je hoeft dan zelf niet meer in actie te komen.