Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

HomeKit automatiseringen: zo laat je alles automatisch werken

Met HomeKit automatiseringen laat je apparaten doen wat je wilt, wanneer je wilt, zonder dat je zelf in actie hoeft te komen. Dit is hoe!
homekit automatiseringen
Icon voor HomeKit
HomeKit
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

HomeKit automatiseringen

Met de scènes in HomeKit kun je met één tik iets gedaan krijgen. Maar nog beter wordt het als je helemaal niets hoeft te doen. Dit doe je door met HomeKit automatiseringen aan te maken. Zo stel je bijvoorbeeld in dat wanneer de iPhone merkt dat je thuiskomt, de deur vanzelf van het slot gaat en de lampen aan springen.

HomeKit automatiseringen aanmaken

In dit artikel leggen we uit hoe we HomeKit-producten precies laten doen wat we willen, wanneer we dat willen – zonder dat we daarvoor in actie hoeven te komen. Met HomeKit automatiseren doe je in de Woning-app. Belangrijk om te weten is dat je wel een Apple TV of iPad ingesteld moet hebben als woninghub. Daarna kun je beginnen met automatiseren:

woning automatiseringen
1

Woning-app

Zorg dat je iPhone draait op iOS 13.1 of nieuwer en open de Woning-app. Kies rechtsonder voor het tabblad ‘Automatisering’ en tik op ‘Nieuwe automatisering’.

homekit automatiseringen
2

Bij thuiskomst

Eerst geef je aan wanneer de automatisering in gang moet worden gezet. Begin met een automatisering voor als je thuiskomt, dus kies voor ‘Personen arriveren’. Tik op ‘Volgende’.

homekit automatisch
3

Selecteer accessoires

Geef aan wat er moet gebeuren als je thuis bent. Vink bijvoorbeeld slimme verlichting in de woonkamer aan, of stel in dat de voordeur van het slot gaat.

homekit automatiseren
4

Testen

Wanneer je klaar bent tik je op ‘Volgende’. Via de knop onderin kun je alvast testen of de automatisering doet wat je wilt. Tik vervolgens op ‘Gereed’, of pas de automatisering aan via ‘Vorige’.

HomeKit automatiseringen in Opdrachten

Het maken van HomeKit automatiseringen werkt goed in de Woning-app, maar je loopt al vrij snel tegen de grenzen aan. Een HomeKit automatisering kun je alleen laten plaatsvinden wanneer een persoon arriveert, een persoon vertrekt, op een bepaald tijdstip, als een accessoire wordt bediend, of een sensor iets registreert.

Maar soms wil je iets anders. Bijvoorbeeld op basis van temperatuur: je wilt dat de sproeiers vanzelf aanspringen als het buiten boven de 30 graden is. Of op basis van wat je doet op je iPhone: open je de Netflix-app, dan creëeren je slimme lampen automatisch de ideale setting voor een filmavond. Dit soort automatiseringen zijn ook mogelijk, maar dan in de Opdrachten-app bij het tabblad ‘Automatisering’. Binnenkort lees je in een nieuwe workshop uit hoe dit werkt.