Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak een Apple Watch-wijzerplaat met je hond of kat

Huisdieren komen perfect tot hun recht op de Portretten-wijzerplaat. Wij vertellen je hoe het werkt.
Apple Watch Wijzerplaat met huisdier
Icon voor watchOS
watchOS
Icon voor Apple Watch
Apple Watch
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Hoe vaak per dag kijk je op je Apple Watch? Misschien wel tientallen keren. Wel zo leuk als er dan ook iets gezelligs te zien is. Huisdieren komen perfect tot hun recht op de Portretten-wijzerplaat. Die geeft namelijk mooi de diepte weer in een foto: de tijd verdwijnt deels achter het dier of het landschap.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

ftr_huisdier_wijzerplaat
1

Wijzerplaten

Je kunt deze wijzerplaat niet aanmaken op je Watch zelf. Open dus de app Watch op je iPhone en ga naar de tab ‘Wijzerplaten’. Zoek naar de Portretten-wijzerplaat en tik hierop.

ftr_huisdier_wijzerplaat
2

Kies foto’s

Ergens midden in het scherm tik je op ‘Kies foto’s’. Selecteer maximaal 24 kiekjes van je hond of kat. Tik dan op ‘[gekozen aantal] foto’s’, op de plek waar eerst nog ‘Kies foto’s’ stond.

ftr_huisdier_wijzerplaat
3

Drievoud

Helaas zijn niet alle foto’s geschikt voor het diepte-effect­­­. Om het te checken, tik je op een van de toegevoegde foto’s. Zie je zoals hier drie bolletjes onderin? Dan zit je goed.

ftr_huisdier_wijzerplaat
4

Positioneer

Tik op de eerste bol: de tijd wordt nu ‘boven achteraan’ gezet. Knijp en verplaats om de foto goed in het kader te krijgen. Je krijgt een melding als het dier de tijd te veel blokkeert. Tevreden? Tik dan op ‘Gereed’.

ftr_huisdier_wijzerplaat
5

Detail

Herhaal stap 3 en 4 voor de andere foto’s die je hebt toegevoegd. Speel vervolgens met kleur, stijl, lettertype en complicaties. Ten slotte tik je op ‘Voeg toe’, zodat de wijzerplaat op je horloge verschijnt.