Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is op dit moment de populairste iPhone (en het is niet de iPhone X)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPhone kopen


Lees verder na de advertentie

In februari maakte Apple bekend dat de iPhone X sinds de lancering iedere week de de best verkochte iPhone is, maar inmiddels is de iPhone 8 in de Verenigde Staten het populairste model van Apple. Dit meldt marktanalysebureau CIRP.

Best verkochte iPhone in 2018

In de eerste maanden van 2018 (januari tot maart) zou de iPhone 8 in de VS goed zijn voor 23 procent van de iPhone-verkopen, schrijft Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Op de tweede plek volgt de iPhone 8 Plus met 21 procent. De nieuwe iPhone X had een aandeel van ongeveer 16 procent.

‘Het eerste kalenderkwartaal vertegenwoordigt de basisbehoeftes voor iPhones’, meldt Josh Lowitz, mede-oprichter van CIRP. ‘Het kwartaal is ruim na de grote lanceringsgolf en begint vóór het moment dat kopers gaan anticiperen op nieuwe modellen.’

CIRP merkt op dat oude iPhone-modellen het erg goed doen. Ze vormen samen 40 procent van de iPhone-verkopen, een stuk meer dan vorig jaar. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hadden samen een aandeel van 20 procent. Ook de verouderde iPhone 6s en iPhone 6s Plus liggen met een percentage van 13 procent nog goed in de markt. De iPhone SE volgt met 8 procent. Onderstaande afbeelding van CIRP visualiseert deze gegevens, waarbij er een vergelijking wordt gemaakt met het eerste kwartaal van 2017:


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPhone verkoop 2018

Oude iPhone-modellen populair

Dat het vlaggenschip van Apple wordt afgetroefd, is niet verrassend. Volgens eerdere geruchten vallen de verkoopcijfers tegen en Apple zou zelfs overwegen om dit jaar al te stoppen met de verkoop van de iPhone X. Vooral het prijzenkaartje van €1.160,45 is voor veel Apple-liefhebbers een doorn in het oog.

Het andere nieuwe model, de iPhone 8 (Plus), kent weinig verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waardoor veel klanten kiezen om de iPhone 6 of iPhone 7 te kopen. De belangrijkste verbeteringen van de iPhone 8 zijn het draadloos opladen en de verbeterde A11 Bionic-chip.