Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

6 grappige interactieve kinderboeken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Pim en Pom


Lees verder na de advertentie

Vandaag gaat de Kinderboekenweek 2015 van start met als thema Raar maar waar. Zitten jouw (klein)kinderen zo ongeveer vastgegroeid aan de iPad en vinden ze boeken maar suf? Met de volgende zes interactieve kinderboeken voor de iPhone en de iPad breng je ze op andere gedachten.

De gelukkige olifant

De gelukkige olifant

De olifant voldoet niet aan het heersende schoonheidsideaal: hij is rond en lomp. Dat maakt hem verdrietig. Youp van ’t Hek schreef dit verhaal, en niet alleen dat: hij leest het voor zoals hij het vroeger ook aan zijn kinderen moet hebben voorgelezen. Vol overgave imiteert hij de complete beestenbende.

De gelukkige olifant, € 4,99.

Mees Kees


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Mees Kees

De app van Mees Kees zorgt niet voor urenlang leesplezier. De app bevat slechts een paar Mees Kees-verhalen maar toch worden Mees Kees-fans erg blij van deze app. Al was het maar vanwege Galgje en het Mees Kees-lied.

Mees Kees, Gratis.

Witlof met pootjes

Witlof met pootjes

De vader van Peter werkt in een laboratorium waar ze nogal bedenkelijke dingen doen met groenten. Zo ontstaat er dus een witlof met pootjes, die heel erg zijn best doet om niet opgegeten te worden. Of kinderen voortaan hun bord witlof met smaak leegeten, valt nog maar te bezien.

Witlof met pootjes, Gratis.

Nijntje vliegt

Nijntje vliegt

Nijntje was altijd al leuk voor de allerkleinsten en dat is ook zo op de iPad. Er staan verschillende Nijntjes in de App Store, en aan geen van alle kun je je een buil vallen. In Nijntje vliegt stapt het konijn in een vliegtuig om de wereld te verkennen.

Nijntje vliegt, € 3,99.

Pim en Pom op safari

Pim en Pom op safari

De twee katten Pim en Pom gaan op safari (nee, dat heeft niks met je webbrowser te maken). Gewoon, in hun eigen achtertuin, want daar is heel wat te beleven. Doen de tekeningen je denken aan Jip en Janneke? Dat klopt: ze komen uit de koker van Fiep Westendorp en die illustreerde jarenlang de boeken van Annie M.G. Schmidt.

Pim en Pom op safari, € 1,99.

Het muizenhuis

Het muizenhuis

De muizen Sam en Julia wonen in een huis met heel veel deuren en achter elke deur gaan grote en kleine avonturen schuil. Open dus iedere deur en kijk uren rond in het knusse huis van de twee muisjes.

Het muizenhuis, € 2,99.