Terug naar iPhone kwijt of gestolen? Dit is wat je moet doen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone kwijt of gestolen? Dit is wat je moet doen

Door Koen van Ekeren22 januari 2019 14:113 min. leestijd0

Ben je je iPhone kwijt, of is hij mogelijk zelfs gestolen? Dan is het belangrijk dat je meteen in actie komt. Op afstand kun je nog veel doen, zoals het lokaliseren van je iPhone, het afspelen van een alarmsignaal en het verwijderen van de inhoud.

1. Zoek mijn iPhone

iPhone kwijt

Met Zoek mijn iPhone (deze functie staat standaard ingeschakeld) kun je je verloren iPhone terugvinden. Navigeer naar iCloud.com en log in met je Apple ID. iCloud stuurt nu waarschijnlijk een code naar één van je (kwijtgeraakte) apparaten om je te verifiëren, maar deze stap kun je overslaan. Klik linksonder op ‘Zoek mijn iPhone’.

Een kaart laat nu zien waar je iPhone zich precies bevindt. Zo weet je of je iPhone gewoon tussen de bank is gegleden, of dat hij ergens anders is dan waar jij het toestel voor het laatst had. Is het bolletje grijs? Dit is de laatst bekende locatie van je iPhone. Vanaf dit moment kreeg je iPhone geen toegang meer tot internet, bijvoorbeeld omdat hij werd uitgeschakeld.

2. Alarmsignaal

iPhone gestolen

Is je iPhone kwijt en weet dat je toestel in de buurt is, dan kun je op afstand een geluid afspelen zodat je hoort waar hij is. Ook dit doe je via Zoek mijn iPhone. Klik op ‘Alle apparaten’, selecteer je iPhone in de lijst en klik op ‘Speel geluid af’. Dit werkt beter dan bellen naar je iPhone. Dit geluid wordt immers altijd afgespeeld – óók wanneer bijvoorbeeld Niet storen is ingeschakeld.

iCreate 114
iCreate 114
iPhone snel leeg? 31 tips!

3. iPhone kwijt? Probeer de Verloren-modus

Als je na de eerste tip hebt ontdekt dat je je iPhone ergens hebt laten liggen, kun je een poging wagen via de Verloren-modus. Ook dit doe je via Zoek mijn iPhone, waar je je toestel selecteert. Klik op ‘Verloren-modus’ en geef een telefoonnummer op waarop de (hopelijk) eerlijke vinder je kan bereiken. Dit nummer wordt op het scherm van je iPhone weergegeven.

4. Iemand heeft mijn iPhone gestolen, wat nu?

Weet je zeker dat je iPhone gestolen is en maak je je zorgen over je foto’s, video’s en andere gevoelige bestanden? Dan kun je je gestolen iPhone op afstand wissen. Ook dit doe je via Zoek mijn iPhone. Ook als je je iPhone op deze wijze wist, kan een dief er niets mee; nog steeds zijn je Apple ID en wachtwoord nodig.

Houd er wel rekening mee dat al je bestanden verloren gaan, dus hopelijk heb je nog een recente reservekopie (back-up). Daarnaast is het na het wissen niet meer mogelijk om je gestolen iPhone op afstand te volgen.

Lees alles over iOS 12
Bekijk dit dossier
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar