Terug naar Zelf een digitale Valentijnskaart maken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zelf een digitale Valentijnskaart maken

Door Laura Grootaarts12 februari 2016 14:182 min. leestijd0

Nog niks bedacht voor Valentijn? Zondag is het al zover, maar maak je niet druk, je hoeft je niet al te zeer uit te sloven. Een klein gebaar is over het algemeen ook al genoeg. Onze tip: met het programma Foto’s op de Mac maak je in een handomdraai een schitterende digitale Valentijnskaart die je bijvoorbeeld kunt mailen. (Om het helemaal compleet te maken, maar je een gratis e-mailaccount aan met een geheime naam.)

Voor de kaart hieronder gebruikten we de Valentijn-wallpaper die we je de week cadeau deden, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een foto uit je eigen foto-verzameling.

1. Maak een kaartDigitale Valentijnskaart maken

Klik op het plusje en kies Kaart in het menu. Eerst selecteer je het soort kaart. Kies daarna via het menu bovenin voor de categorie ‘liefde’, klik op de kaart die je aanspreekt en daarna rechtsboven op ‘Maak kaart aan’.

2. Aanpassen
digitale-valentijnskaart-maken-2

Klik op de knop ‘Opties’ onderin om de lay-outopties tevoorschijn te halen. Hier kun je de lay-out aanpassen, evenals de primaire kleur van het design.

3. Toevoegen en bewerken

Digitale Valentijnskaart maken

Voeg nu je foto(’s) uit je bibliotheek toe (via de knop ‘Voeg foto’s toe’ rechtsonder) en bewerk de tekst aan de binnen- of achterkant van de kaart. Als je tevreden bent, Ctrl-klik je op de kaart om er een een pdf van maken.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar