Terug naar Bewaar je (internationale) vaccinatiebewijs als QR-code in Wallet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bewaar je (internationale) vaccinatiebewijs als QR-code in Wallet

Door Sven Lamers12 oktober 2021 16:253 min. leestijd3

Als je op vakantie bent, heb je hem bijna overal nodig: je internationale vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app. Zou het niet praktisch om die QR-code in de standaard Wallet-app van je iPhone en Watch te hebben? Wij laten zien hoe je dat doet.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Internationaal vaccinatiebewijs als QR-code in Wallet

Als je tegenwoordig op reis gaat, dan heb je op heel veel plekken je vaccinatiebewijs nodig: in het vliegtuig, bij een hotel en zelfs in een restaurant … Overal waar veel mensen bij elkaar komen, is het vereist om te laten zien dat je of gevaccineerd, genezen of getest bent. Dat gebeurt via een QR-code die je op je iPhone in de CoronaCheck-app moet laten zien. In principe is het natuurlijk een kleine moeite om die app op te starten als je in België of Frankrijk in de rij staat voor een tafel bij een restaurant, maar bij iCreate zoeken we altijd naar efficiëntere manieren.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Wat dacht je ervan om je QR-code in de app Wallet van Apple te bewaren? Deze roep je te allen tijde op door dubbel op de zij- of thuisknop van je iPhone te drukken. Bijkomend voordeel: Wallet is er ook op de Watch (twee keer op zijknop drukken), in tegenstelling tot de CoronaCheck-app. Kun je dus je vaccinatiebewijs ook op de Apple Watch laten zien en je telefoon in je broekzak of tas laten.

Bewaar je vaccinatiebewijs in Wallet – zo werkt het

Je internationale vaccinatiebewijs als pas in Wallet te bewaren, is heel gemakkelijk als je de onderstaande stappen volgt.

  1. Open de CoronaCheck-app en maak een screenshot van je internationale QR-code. De melding dat een screenshot niet geldig is, mag je negeren.
  2. Stuur dat screenshot naar een willekeurig ander apparaat, bijvoorbeeld je Mac, iPad of pc en open het daar.
  3. Open Safari op je iPhone en ga naar de site CovidPass.
  4. Tik op ‘Start Camera’ en scan via de zoeker die verschijnt het screenshot met de QR-code op het andere apparaat. Er verschijnt een melding dat een QR-code werd gevonden.
  5. Scrol ietsjes omlaag en kies een achtergrondkleur voor je pas.
  6. Scrol helemaal naar beneden en tik op ‘Toevoegen aan Wallet’. Je krijgt een voorvertoning te zien. Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’.
  7. Druk je nu tweemaal op de thuis- of zijknop van je (vergrendelde) iPhone of Watch, dan verschijnt je vaccinatiebewijs al.

Vind je het een beetje eng om je QR-code naar een website te uploaden? Hoef je in dit geval niet te zijn, want de code wordt helemaal niet geüpload. De controle van je vaccinatiebewijs vindt lokaal in je browser plaats, niemand anders krijgt je QR-code te zien.

Waarom geen Nederlandse QR-codes?

Jammer genoeg ondersteunt deze web-app (nog?) geen Nederlandse QR-codes. Probeer je die te scannen met CovidPass, dan verschijnt een melding dat de code ongeldig is. Gebruik je je internationale QR-code in Nederland, dan ontvangt de scannende persoon een melding om naar je Nederlandse QR-code te vragen. Laten we hopen dat het ook nog mogelijk wordt om Nederlandse codes toe te voegen.

Belgische QR-codes hebben we helaas niet kunnen testen, dus we zijn benieuwd of een Belgische lezer het aandurft om dit uit te proberen!

Vertrouw je het allemaal nog niet zo? Wij hebben ook uitgelegd hoe je vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app uploadt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
molinarius@outlook.com
Lezer
molinarius@outlook.com

een zeer omslachtige tip, die nog niet eens werkt voor de Nederlandse code

Geert
Lezer
Geert

Werkt wel met de Belgische code. Na 2 vaccinaties dit succesvol gedaan. Ondertussen al de 3de gekregen maar hoe krijg je de oude uit de wallet?