Terug naar iTip: 3 oplossingen als de wifi niet werkt op je MacBook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: 3 oplossingen als de wifi niet werkt op je MacBook

Door Sven Lamers5 maart 2019 13:522 min. leestijd1

Hoe handig wifi-netwerken ook zijn, ze zijn helaas foutgevoeliger dan een bekabelde verbinding. En wanneer je wifi het niet doet, is het vaak onduidelijk wat er nu precies mis is. In dit overzichtje laten we je drie oplossingen zien die je kunt proberen wanneer de wifi van bijvoorbeeld je MacBook of iMac niet werkt. Deze stappen kun je dus ondernemen wanneer je problemen hebt met je draadloze netwerk.

Deze iTip is onderdeel van een feature uit iCreate 106, waarin we 45 moeilijke Mac-problemen op een gemakkelijke manier verhelpen.

iCreate 106
iCreate 106
45 Mac-problemen gemakkelijk opgelost

1. Schakel wifi uit en in

wifi_stap1

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De gemakkelijkste oplossing is vaak de beste. Meestal is het namelijk voldoende om wifi uit en in te schakelen via het wifi-icoontje in de menubalk. Klik erop en kies ‘Schakel wifi uit’, wacht tien seconden en kies ‘Schakel wifi in’.

2. Router herstarten

wifi_stap2

Misschien is er ook iets mis met je router. Verwijder tijdelijk de stroomkabel, wacht wederom tien seconden en steek hem weer erin. Je router maakt opnieuw verbinding en na zo’n twee minuten heb je hopelijk weer verbinding.

3. Wifiprobleemoplossing

wifi_stap3

Heeft zowel wifi uitzetten als de ­router herstarten geen effect? Dan laat je het programma Wifiprobleemoplossing (start het via Spotlight) je wifi analyseren. Het probleem is dan namelijk te specifiek en Wifiprobleemoplossing controleert op alle ­mogelijke fouten.

Wifi MacBook werkt niet

Bieden al onze oplossingen geen soelaas? Probeer dan eerst of andere apparaten wel op de wifi kunnen, bijvoorbeeld je iPhone. Lukt het daar wel, kun je uitsluiten dat het probleem met je router te maken heeft. Probeer voor de zekerheid nog het wifi-netwerk bij een vriend met je MacBook Air of MacBook Pro uit, maar als het ook daar niet lukt, kun het beste een afspraak bij de Apple Store maken en daar de wifi Mac laten controleren

Kan een ander apparaat daarentegen ook geen verbinding maken, ligt het probleem bij je router of internetprovider. Meestal kan je provider je dan het beste helpen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John Pieterse
Lezer
John Pieterse

Goedendag, ik heb een probleem met mijn wifi van mijn Mac Book Pro. deze zijn begonnen sinds ik de update van High Sierra heb gedouwnload. Zo nu en dan doet ie het weer maar dan ook weer dagen niet ik krijg dan de melding “wifi geen hardware geïnstalleerd.” maar mijn bluetooth muis doet het wel en die werkt op de zelfde kaart. Ik heb er op gezocht en zie wel dat dit een probleem is bij High Sierra weet alleen niet wat ik tegen kan doen. Mijn laptop is te oud om de nieuwste versie van Apple te installeren en… Lees meer »