Terug naar Spam stoppen: filter reclame uit je inbox
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Spam stoppen: filter reclame uit je inbox

Door Daan Jeuken22 augustus 2016 10:043 min. leestijd0

Bij brievenbuspost is het heel simpel: zit je niet te wachten op reclameblaadjes, dan plak je een Nee-Nee-sticker op je brievenbus en weet de bezorger dat hij jouw huis voorbij mag lopen. Bij e-mail werkt dat allemaal iets ingewikkelder. Gelukkig heeft Apple in het programma Mail een erg goede reclamefilter ingebouwd. Standaard wordt er al heel veel kaf van het koren gescheiden en verdwijnt de echte spam in de map Ongewenste reclame. Er wil echter nog wel eens een reclameberichtje door de mazen van dit net schieten. Om het spamfilter nóg beter te maken, kun je het naar eigen inzicht verder instellen. Zo kun je spam stoppen.

1. Reclame

Spam stoppen in Mail

Zodra je een reclame-mail krijgt, verschijnt die geel gemarkeerd in je postvak. Vind jij dit geen reclame? Druk dan op de knop ‘Geen reclame’. Zo leert Mail wat jij wel en niet wilt lezen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Filter inschakelen

Spam stoppen in Mail

Krijg jij nooit zulke gemarkeerde mails? Dan staat het reclame-filter misschien niet aan. Ga naar ‘Mail>Voorkeuren>Reclame’ en zet een vinkje voor ‘Schakel filter voor ongewenste reclame in’.

3. Verplaatsen?

Spam stoppen in Mail

Wil je de berichten die Mail markeert als reclame wel tussen je inkomende post hebben, of liever in de postbus ‘Ongewenste reclame’? Tussen deze twee opties kies je bovenaan.

4. Zelf instellen

Spam stoppen in Mail

Wil je zelf nauwkeuriger instellen hoe Mail omgaat met reclame? Kies dan de derde optie ‘Voer aangepaste taken uit’. Klik daarna op de knop ‘Geavanceerd’ onderin.

5. Alle voorwaarden?

Spam stoppen in MailAls een mail aan al deze vier voorwaarden voldoet, bestempelt Mail hem als ‘reclame’. Slippen er nog regelmatig mails doorheen? Klik dan op ‘Alle’ en kies ‘Een of meer’ om hem grondiger te maken.

6. Regels aanpassen

Spam stoppen in Mail

Wil je de standaardregels aanpassen? Klik op een van de vier voorwaarden en kies uit het uitklapmenu een andere optie. Dit is vooral verstandig als je de restricties te streng vindt.

7. Meer regels

Spam stoppen in Mail

Mag Mail wel wat strenger worden of blijven er specifieke berichten doorsijpelen? Klik op een plusje en voeg een regel toe. Een goede regel is bijvoorbeeld ‘Inhoud bericht’ ‘bevat’ ‘Beste klant’.

8. Kleurtje

Spam stoppen in Mail

Onderaan staat wat Mail doet met mails die het als reclame beoordeelt. In dit geval wordt de kleur aangepast naar geel. Vind je dat geen fijne kleur? Klik dan op de kleur en kies een andere.

9. Weggooien

Je kunt ook extra actie toevoegen via het plusje – de mail direct verplaatsen bijvoorbeeld. Kies dan ‘Verplaats bericht’ naar postbus ‘Ongewenste reclame’ of ‘Prullenmand’.

Spam stoppen in Mail

 

Meer van dit soort workshops lezen? iCreate 80 ligt nu in de winkels en is verkrijgbaar in onze webshop.

iCreate 80

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar