Terug naar Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het

Door Laura Grootaarts28 juli 2017 10:383 min. leestijd1

Pas dit najaar verschijnt iOS 11 voor de iPhone, iPad en iPod touch. Geen zin om daarop te wachten? De publieke bèta van iOS 11 staat klaar om uitgeprobeerd te worden! Deze week zijn we bij de derde publieke bèta van iOS 11 beland. En hoewel het een testversie blijft met soms wat eigenaardigheden, zijn de gekste fouten er inmiddels wel uit gesloopt door Apple. Als je de bèta wilt testen, dan is nú het moment om dat te doen.

De publieke bèta van iOS 11 nu al beschikbaar voor iedereen met een Apple ID en een geschikt iOS-toestel. We laten je stap voor stap zien hoe je de bèta van iOS 11 veilig installeert – en ook hoe je hem weer verwijdert, mocht je er weer genoeg van hebben.

Vooraf: maak een backup

Houd er rekening mee dat er kleine foutjes in de bèta-versie van iOS 11 kunnen zitten. Je iPhone kan trager worden en apps reageren misschien anders dan je gewend bent. De bèta wordt juist uitgebracht om deze bugs te ontdekken. Apple geeft aan dat het verstandig is om vooraf een backup van je toestel te maken. Wij adviseren je om de bèta van iOS 11 te installeren op een toestel dat je niet dagelijks nodig hebt. Check of je iPad of iPhone geschikt is voor iOS 11.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Publieke bèta iOS 11 downloaden

iOS 11 downloaden: Apple bèta programma

Ga op je iOS-apparaat in Safari naar de website van Apple’s bèta-programma. Log in met je Apple ID en volg de stappen. Zorg ervoor dat je het iOS tabblad geopend hebt en tik onder ‘Get started’ op de link ‘enroll your iOS device’. Tik in de nieuwe pagina op de blauwe button ‘Download Profile’.

2. Software profiel installeren

iOS 11 beta downloade

De Instellingen-app wordt geopend en je krijgt de vraag of je het iOS Beta Software Profile wilt installeren. Kies rechtsboven voor ‘Installeer’ en voer je toegangscode. Tik daarna weer twee keer op ‘Installeer’.

3. Software-update

iOS 11: update

Na een vereiste herstart verschijnt de update naar de bèta van iOS 11 in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Je installeert de bèta net zoals elke andere update van iOS.

4. Terug naar iOS 10?

Dat kan! Maar downgraden van de iOS 11-bèta naar iOS 10 is iets lastiger. De gemakkelijkste methode is om op je Mac, via ipsw.me, de laatste versie van iOS 10 te downloaden. Sluit dan je iPhone of iPad op je Mac aan, open het apparaat in iTunes, houd Alt in gedrukt en klik op ‘Zoek naar update’. Kies dan de zojuist gedownloade firmware om je iOS-apparaat te downgraden.

Weten welke nieuwe functies je aantreft in iOS 11? Lees het iOS 11 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rens
Lezer
Rens

Je moet SHIFT ingedrukt houden op Windows, niet ALT 🙂