Terug naar Ontdek 8 handige iOS 10 geheimen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontdek 8 handige iOS 10 geheimen!

Door Sven Lamers6 april 2017 12:032 min. leestijd0

De grote functies van iOS 10 ken je inmiddels wel zo’n beetje. Maar het besturingssysteem zit daarnaast boordevol minder bekende, maar des te praktischere mogelijkheden. In iCreate 87 lees je daarom maar liefst 102 tips voor iOS 10. Hieronder volgt een selectie daaruit.

iCreate 87
iCreate 87
102 iOS 10-tips die je nog niet kent

1. Je foto’s op een landkaart

Foto's op een landkaart

Standaard worden je kiekjes al op plaats gesorteerd, maar nog duidelijker wordt het in het album ‘Plaatsen’. Hier krijg je een plattegrond met al je foto’s. Zoom in om nog preciezer te zien waar een foto gemaakt is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Heropen tabs die je per ongeluk afsloot

Tabbladen Safari heropenen

Had je in Safari toch nog een van die tabbladen nodig? Open het tabbladoverzicht en houd je vinger op het plusje onderin. Een nieuw scherm verschijnt waarop je onlangs gesloten tabbladen weer opent.

3. Bepaal de helderheid van de zaklamp

Helderheid zaklamp 3D Touch

Heb je een toestel met 3D Touch? Dan kun je zelf aangeven hoe scherp het licht van de zaklamp moet zijn. Druk eens harder op het zaklamp-knopje. Een menu verschijnt waarin je de lichtintensiteit ervan instelt.

4. Minimaliseer een mailtje voor meer overzicht

Mail minimaliseren

Als je een e-mail aan het opstellen bent, sleep je de titelbalk naar beneden om het concept te minimaliseren. Je kunt dan bijvoorbeeld iets opzoeken in je postvak. Tik daarna op de titelbalk onderaan om het concept weer terug te halen.

5. Antwoorden zonder te typen in Berichten

Tapback

Typen om een antwoord te versturen? Dat is zó 2015. Tik en houd je vinger op een binnengekomen appje en kies daarna een van de icoontjes. Dit krijgt je gesprekspartner vervolgens ook te zien.

6. Versier je foto’s

Annoteren foto's

Je foto’s annoteren is in iOS 10 heel gemakkelijk, de optie is alleen moeilijk te vinden. Open een foto, tik op het bewerk-icoontje en vervolgens op de knop met de drie puntjes. Kies daar Markeringen en bewerk de foto.

7. Split-view op de iPad: twee tabs naast elkaar

Split-view Safari ipad

Op de iPad had je al langer de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te bekijken. Dat werkt nu ook met tabbladen in Safari. Houd je vinger op een tab en sleep hem helemaal naar rechts of links totdat het een eigen venster wordt.

8. Laat Siri naar foto’s zoeken

Siri kan je helpen om foto’s van een bepaalde dag terug te vinden. Zeg bijvoorbeeld ‘Toon foto’s van 24 december’ en je haalt je kerstherinneringen van vorig jaar weer op.

Lees ook ons iOS 10-dossier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

Praat mee!

avatar