Terug naar Neem beter geluid op voor iMovie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Neem beter geluid op voor iMovie

Door Sven Lamers22 juni 2021 14:073 min. leestijd0

Als je een videoselfie met je iPhone opneemt, klinken je filmpjes over het algemeen geweldig. Sta je echter op een afstand van de camera terwijl je praat, dan kan het geluid veel slechter zijn, vooral op plekken waar veel wind is. Dat voorkom je met een betere microfoon, maar die moet je natuurlijk maar net hebben. Hoewel …


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Met behulp van de AirPods van Apple maak je al veel helderdere, windvrije opnames. In een app als FiLMiC Pro gebruik je de AirPods als het ware als draadloze microfoon voor je iPhone. Op die manier worden je opnames direct beter. Maak je je opnames echter met een professionele videocamera? Ook dan maak je gemakkelijk een geluidsopname met de AirPods. Hoe je de losse video- en geluidsopname vervolgens combineert, laten we in deze workshop zien.

Voor deze workshop kun je je eigen materiaal gebruiken. Als straks iCreate 130 verschijnt, bieden we ook oefenmateriaal aan via de downloads die bij die uitgave horen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1 Verbind met de AirPods

Verbind je AirPods met je iPhone. Wil je meteen een nieuwe opname maken met je AirPods als microfoon? Gebruik dan de app FiLMiC Pro. In de instellingen van de app kies je onder ‘Audio’ voor ‘Bluetooth Microphone’.

2 Dictafoon

Geen zin om bijna 20 euro voor een iPhone-app uit te geven? We kennen een trucje. Open Dictafoon en begin een nieuwe opname. Start het filmen met je professionele videocamera. Klap in de handen voor een synchronisatie-signaal.

3 Importeren

Als je klaar bent, stop je beide opnames. Zet zowel de geluids- als de video-opname op de Mac en importeer ze in iMovie.

4 Synchroon

Sleep ‘hoofdopname’ naar de tijdlijn en speel het af. De wind maakt het geluid onbruikbaar. Sleep de geluidsopname eronder. Zoom in en plaats de golfvorm van je klappende handen synchroon onder de bestaande clip.

5 Verlaag het volume

Sleep de volumeregelaar van het geluidsspoor van de clip (het lijntje) helemaal omlaag en speel de clip weer af. Je hoort nu de veel duidelijkere geluidsopname van de AirPods. Zorg eventueel nog voor een perfect synchroon geluid.

6 Beter geluid

Het geluid van de AirPods-opname is relatief ‘vlak’. Selecteer het geluidsspoor onderin en kies boven de voorvertoning voor de knop met het staafdiagram. Klik op het menu naast ‘Equalizer’ en selecteer ‘Meer lage tonen’.

Neem jezelf op een afstand op

Om jezelf op afstand met een iPhone op te nemen, ligt een statief misschien het meest voor de hand. Maar voor nog meer controle hebben wij een gimbal zoals de DJI OM 4 gebruikt. Via de DJI Mimo iOS-app laat je de gimbal kantelen en pannen om al je bewegingen te volgen. Hiermee lijkt het bijna alsof onze opnames door een professionele cameraman gefilmd zijn. Dat werkt zo.

1 Gebruik een gimbal

Hier klemt de magnetische bevestiging van de DJI Osmo al aan onze iPhone vast. In de DJI Mimo-app en stellen we de Follow & Shoot-modus in, zodat we die met gebaren op afstand kunnen gebruiken.

2 … en actie!

Nadat we Dictafoon op onze iPhone hebben ingesteld om via de AirPods op te nemen (dat gebeurt standaard zodra de AirPods verbonden zijn), maken we een ‘V’-gebaar (zie afbeelding) om de opname te starten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar