Terug naar Maak mooie Aandenkens met Foto’s in iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak mooie Aandenkens met Foto’s in iOS 10

Door Laura Grootaarts26 september 2016 14:582 min. leestijd0

Wie neemt er nog de tijd om een mooi fotoboek te maken of zijn filmpjes te monteren tot een mooi geheel? Hier wil Apple iets aan doen. Met de nieuwe Foto’s-functie Aandenkens helpt het jou om de mooie momenten te herbeleven. Het zet zelf de bij elkaar horende foto’s bij elkaar, voegt er een titel en muziekje aan toe en geeft je een herinnering aan die mooie belevenis. Is al dat fotograferen toch nog ergens goed voor geweest! Deze workshop komt uit iCreate 81.

1. Momenten

Aandenkens in foto's - iOS 10

Je fotobibliotheek is ingedeeld in jaren, verzamelingen en sets. Op welk niveau je ook zit; rechts naast de kop, boven de miniaturen, staat een pijltje naar rechts. Tik hierop.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

2. Filmpje en foto’s

Aandenkens in foto's

Bovenaan vind je een filmpje, waarin de foto’s zijn verzameld en gemonteerd tot een mooi aandenken. Daaronder zie je alle bijbehorende foto’s en vind je de plaatsen. Tik op het filmpje om het af te spelen.

3. Lengte en sfeer

Aandenkens in foto's

Tik op het scherm voor instel-opties. Bepaal de lengte en stel de sfeer in. De lettertypen, muziek, overgangen en afspeellijsten worden hierop aangepast. Tik op play om het resultaat te bekijken.

4. Bewerken

Aandenkens in foto's

Tik rechtsonder op de drie schuifregelaars om te bewerken – de film wordt dan in Aandenkens geplaatst. Tik links op ‘Titel’, ‘Muziek’ of ‘Duur’ en je kunt rechts deze zaken zelf instellen.

5. Bronmateriaal

Aandenkens in foto's

Tik op ‘Foto’s en video’s’ om het bronmateriaal te bekijken. Blader onderin door de miniaturen en gooi foto’s weg met de prullenmand. Via het plusje linksonder voeg je ander materiaal toe.

6. Aandenkens

Aandenkens in foto's

Tik als je klaar bent op ‘Gereed’. Je vindt je filmpje terug onder ‘Aandenkens’ in de balk onderin. Hier verschijnen ook de Aandenkens die Foto’s maakt, om je aan die leuke vakantie te herinneren.

Meer weten over de nieuwe functies van iOS 10? En snel een overzicht krijgen van alles wat Apple presenteerde tijdens de keynote? Je leest het in iCreate 81. Deze uitgave ligt nu in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

iCreate 81

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar