Terug naar Maak foto’s van videofragmenten en vice versa
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Maak foto’s van videofragmenten en vice versa

Door Sven Lamers7 oktober 2021 16:143 min. leestijd0

Wij leggen uit hoe je je video’s omzet naar foto’s van hoge kwaliteit. En andersom brengen we ook beweging in onze foto’s.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Fotografen streven er altijd naar om het perfecte moment vast te leggen. Maar tegen de tijd dat ze geveegd en getikt hebben om de Camera-app van hun iPhone tevoorschijn te halen, zou het zomaar kunnen dat het foto-momentje alweer voorbij is. Serieopnames zijn een oplossing, maar eigenlijk is een video nóg beter. Je krijgt een mooie filmopname én een heleboel foto’s om uit te kiezen.

Omdat een videoclip in de basis niets meer is dan een reeks opeenvolgende beelden, heb je honderden zo niet duizenden opnames! Door in 4K-resolutie te filmen krijg je foto’s van zo’n hoge kwaliteit, dat ze ook op sociale media niet misstaan. En om de cirkel rond te maken, laten we je ook meteen zien hoe je van stilstaande beelden een mooi videofragment in iMovie maakt.

Je kunt bij deze workshop aan de slag met je eigen materiaal. Of je gebruikt onze clip en afbeelding uit de workshopbestanden van iCreate 132.

1 4K

Wil je zelf opnames maken? Ga dan op je iPhone naar ‘Instellingen>Camera’. Tik hier op ‘Neem video op’ en kies een van de 4K-opties, bijvoorbeeld ‘4K op 24 fps’. Hiermee maak je 24 beelden per seconde.

2 Importeren op Mac

In ‘Projecten’ klik je op ‘+ Nieuw project’. Kies voor ‘Film’. Hiermee kom je in een nieuw project terecht. Kies links ‘Mijn film’ en daarna ‘Importeer media’. Importeer eigen materiaal of ons voorbeeldbestand 4K Clip.mov

3 Grootte

Sleep het fragment naar de tijdlijn. De resolutie van een project wordt bepaald door de grootte van het eerste fragment. Klik rechts op ‘Instellingen’ en controleer op boven inderdaad ‘4K’ staat.

4 Kies een foto

Zet de afspeelkop op seconde 7. In onze video zijn net de bomen voor het kasteel verdwenen. De takken zorgen voor een mooie compositie voor het kasteel en maken de voorgrond wat spannender.

5 Compositie verbeteren

Om de schaduw van de fotograaf te verbergen, klik je op het knopje ‘Bijsnijden’ boven de voorvertoning. Kies ‘Snij bij tot vullend’ en versleep de handvatten zodat het schaduwhoofd verdwijnt.

6 Kleur en tint

Om het fletse contrast te corrigeren, klik je op de knop ‘Kleurcorrectie’. Sleep het zwarte contrast-bolletje naar links voor donkerdere schaduwen en lichtere highlights. Verhoog ook de verzadiging.

7 Exporteer een foto

Nu je gekozen beeld er op z’n best uitziet, open je ‘Archief>Deel>Afbeelding’. Noem de nieuwe afbeelding ‘Kasteel stilstaand’ en sla hem op op je bureaublad. Je krijgt een gemakkelijk te delen pdf.

8 En andersom

Als je het nog niet gedaan had, importeer je nu ook onze afbeelding ‘Kasteel.jpg’. Sleep het naar de tijdlijn. iMovie voegt automatisch een zoom-animatie toe. Deze kun je nog aanpassen.

9 Aanpassen

Klik op de bijsnijden-knop boven de voorvertoning. Versleep nu het kader ‘Einde’ in het videobeeld zodat je nog dichter inzoomt op het kasteel. Op die manier maak je van foto een spannend videofragment.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar