Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iMovie: maak je films mooier met gave thema's

Afbeelding van iMovie: maak je films mooier met gave thema's
Icon voor iMovie
iMovie
MacBook Pro
Moeilijkheid:
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Een goede manier om je filmpjes in iMovie te verfraaien is om bijschriften en graphics te verwerken zoals je die kent uit speelfims. Gelukkig is dit tamelijk eenvoudig te realiseren door gebruik te maken van Themakiezer in iMovie. In deze workshop laten we je zien hoe je je filmpjes verfraait door grafische elementen toe te voegen. Experimenteer met verschillende thema’s en kies uiteindelijk je favoriet.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

iMovie thema toevoegen
1

Beginnen vanaf nul

Kies in iMovie voor ‘Projecten’ en klik op ‘Nieuw project’. Ga voor de optie ‘Film’. Daar kun je media importeren via de pijl naar beneden. Of je kiest een filmpje dat al in je bibliotheek staat.

iMovie thema toevoegen
2

Bekijk titels

Kies ‘Venster>Materiaalbibliotheek>Titels’. Je krijgt nu een overzicht met allerlei bijschriften en titels, van ‘Standaard’ tot ‘Heel ver weg’ (Star Wars!) Kies er eentje die past bij je film.

iMovie thema toevoegen
3

Open Themakiezer

Ga naar ‘Venster>Themakiezer’ (Cmd+6). Klik hier op een van de thema’s en bekijk de preview of te zien of deze geschikt is. Als je je keuze gemaakt hebt, druk dan op ‘Wijzig’, rechts onderin.

Instructiefoto: Preview thema's
4

Preview thema’s

Je bent nu weer in de Titels-browser, linksbovenin zie je het thema dat je hebt gekozen. Dit is bij de meeste thema’s verdeeld in Opening, Midden en Einde.

Gratis apps van Apple
5

Voeg filmpjes toe

Klik op ‘Mijn media’. Sleep daar de filmpjes die je wilt gebruiken vanaf de plek waar je ze bewaarde, naar de tijdlijn om er een grote film van te maken. Zet ze in de juiste volgorde.

iMovie thema toevoegen
6

Bewerk de tekst

In het gedeelte Opening komt de naam van de film te staan en bij Einde staat ‘Gemaakt door’ en je naam. Dubbelklik op de tekst in het fragment en pas je tekst aan.

iMovie thema toevoegen
7

Voeg meer tekst toe

Gedurende de hele film is het mogelijk om teksten te plaatsen. Kies bij Titels een voorbeeld dat goed past. Dubbelklik erop en pas in het fragment de tekst naar eigen inzicht aan.

iMovie thema toevoegen
8

Pas instellingen aan

Tijdens je werk om de filmpjes op de juiste manier tot een geheel te maken, kom je erachter dat het thema niet is wat je eigenlijk wilt. Klik dan op ‘Instellingen’ en daarna op de knop achter ‘Thema’.

iMovie thema toevoegen
9

Snelle verandering

Je krijgt het extra scherm van Thema’s weer in beeld. Kijk welk thema eigenlijk beter past en als je dat hebt gevonden, klik dan op ‘Wijzig’. In je film is het thema in een keer gewijzigd.

Meer workshops, tips en reviews? Haal dan de nieuwe iCreate in onze webshop!