Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak een Magische film van 2022

Film maken 2022
Icon voor iMovie
iMovie
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
ws_iMovie_144
1

Magische film

Open de app iMovie op de iPad of iPhone. Mocht je de app ooit verwijderd hebben, download hem dan gratis in de App Store. Onder ‘Begin nieuw project’ zie je de optie ‘Magische film’. Tik hierop om een film voor 2022 te maken.

ws_iMovie_144
2

Kies je media

Je belandt nu in de mediakiezer. Tik linksboven op ‘Recent’ voor toegang tot je fotobibliotheek. Selecteer de foto’s en video’s uit 2022 die je wilt toevoegen. Klaar met je selectie? Tik op ‘Maak Magische film aan.’

ws_iMovie_144
3

Een eerste versie

Wacht enige momenten en je Magische film verschijnt, inclusief overgangetjes en muziek. Tik op de afspeelknop om hem te zien. Misschien vind je het al prima zo, maar je kunt van alles nog aanpassen.

ws_iMovie_144
4

Verander de titel

Pas de titel even aan – standaard is die ‘Magische film’. Tik op de grote voorvertoning rechts en het toetsenbord komt in beeld. We noemen onze film eenvoudigweg ‘2022’. Tik op ‘Klaar’ en ‘Terug’.

ws_iMovie_144
5

Stijlenkiezer

Je Magische film wordt helemaal Magisch als je hem je eigen stijl geeft. Duw daarom op de knop met de film voor de ­Stijlkiezer. Tik op de blokjes om allerlei verschillende stijlen uit te proberen. Die hebben invloed op onder meer de soundtrack, overgangen en achtergronden en je ziet direct een voorvertoning. Ga dus ook naar het luidsprekertje, want de soundtrack verandert mee.

ws_iMovie_144
6

Opties

Via de vier knoppen onderaan zet je de ­Magische film naar je hand. Muziek, Lettertype, Kleur en Filters: probeer het allemaal uit. De ­opties verschillen per stijl. Tik uiteindelijk op ‘Klaar’ en bekijk het resultaat.

ws_iMovie_144
7

Wijzig fragment

Alle fragmenten zijn afzonderlijk te bewerken. Tik op het potloodje achter een foto of video en dan op ‘Wijzig fragment’ om de bewerkmodus te openen. Het fragment dat je bewerkt, is geel omkaderd.

Ben je niet helemaal gelukkig met je aanvankelijke selectie van foto’s en video’s? Veeg naar links om een gekozen fragment te verwijderen. Tik onderin op ‘Voeg toe’ om extra media toe te voegen.

Ook de volgorde van de fragmenten laat zich eenvoudig aanpassen. Leg je vinger op een blokje links in de lijst en versleep het naar de gewenste plek.

ws_iMovie_144
8

Diverse bewerkingsopties

Bij ieder fragment kun je nog het nodige aanpassen. Voeg tekst toe, spreek een voice-over in, verander de snelheid … Je merkt wel dat sommige aspecten samenhangen met de gekozen stijl, zoals hier de achtergrond.

ws_iMovie_144
9

Delen mag!

Is alles naar wens, tik dan weer op ‘Terug’ en bekijk de video nog een keer. Tik op het Deel-icoon rechtsboven om het eindresultaat te delen of op te slaan in een app naar keuze. Via ‘Bewaar video’ zet je hem in Foto’s. Tik op de Opties-knop om onder meer de resolutie en de beeldsnelheid aan te passen.

Grote update

iMovie is in 2022 flink vernieuwd. Begin je een nieuw project, dan heb je de keuze uit Magische film, Storyboard en Film. Via die laatste optie vind je het oude vertrouwde iMovie.