Terug naar Maak een film van je huisdier
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Maak een film van je huisdier

Door Koen van Ekeren11 mei 2021 14:543 min. leestijd0

Geef het maar toe. Niet alleen je huis, maar ook je fotobibliotheek wordt gedomineerd door je huisdier. Want niets is zo leuk als de capriolen van je harige vriend en daarom leg je die steeds vast. Foto’s, video’s, gifjes: waarschijnlijk heb je er duizenden van je huisdier. En allemaal zijn ze té leuk om niet te delen. Maar om ze nou allemaal op je socialemediakanalen te zetten …


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
… dat kan zeker. Want waarom combineer je de videoclips (en foto’s) niet tot één leuke film? In deze workshop gaan we daarvoor aan de slag met het Fotoalbum-thema in iMovie. Dit is een geweldig thema waarmee je een grote hoeveelheid videoclips op een vlotte manier presenteert. In de workshop leer je ook hoe je de beelden op een snelle manier verfraait. Bijvoorbeeld door de witbalans aan te passen, of door contrast toe te voegen. Dus laten we aan de slag gaan met de film – met je huisdier in de hoofdrol!

1. Importeren

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Open iMovie en maak een nieuw project aan. Klik op de pijl boven ‘Importeer media’ en importeer videobeelden van je eigen hond, kat, goudvis, geit, ratelslang … Als straks iCreate 129 verschijnt, vind je ook oefenmateriaal bij de downloads.

2. Kies een thema

Klik rechtsmidden op ‘Instellingen’. Klik op de knop naast ‘Thema’ en selecteer het thema ‘Fotoalbum’. Klik rechtsonder op ‘Wijzig’. Controleer in de instellingen of ‘Automatische inhoud’ aangevinkt staat.

3. Opening

Sleep de eerste video naar de tijdlijn. Dit wordt de openingsclip. Titels en overgangen die bij het thema horen, worden automatisch toegevoegd. Dubbelklik op het tekstvak en voer een titelnaam in.

4. Nog cooler

Onze videoclip is aan de warme kant. Selecteer de clip en klik rechtsboven op de ronde Kleurbalans-knop. Kies voor ‘Witbalans’ en klik met het pipet op het gebied dat wit moet zijn.

5. Zonder thema-titel

Sleep een nieuwe clip naar de tijdlijn. Klik op de titel en druk op Backspace om hem te verwijderen. Kies ‘Schakel automatische inhoud uit’ en plaats een nieuwe beestenclip parallel boven de tweede clip.

6. Beeld in beeld

Selecteer de bovenste clip. Klik bovenin op het icoon met de twee vierkantjes. Verander de optie ‘Cutaway’ in ‘Beeld in beeld’. Sleep de clip naar de bovenhoek en verander de grootte.

7. Knippen

Huisdieren laat zich niet altijd even makkelijk regisseren. Om in de video te knippen, zet je de afspeelkop op de goede plek en toets je Command+B. Doe dit ook bij het einde en haal het gedeelte weg met backspace of via ctrl-klik.

8. Meer contrast

Heb je onderwaterbeelden van je viervoeter? Zoals bij de meeste video’s die je onder water maakt, zijn de kleuren vrij flets. Kies in het menu voor ‘Pas aan>Verbeter’ om het contrast te versterken.

9. Overgangen

 

Klik boven op de tab ‘Overgangen’. Sleep de verschillende Fotoalbum-overgangen tussen de videoclips. Het zijn geanimeerde fotolijst-overgangen, geheel in de stijl van het thema.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar