Terug naar iTip: WhatsApp-bericht verwijderen ná de 7 minuten-deadline
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: WhatsApp-bericht verwijderen ná de 7 minuten-deadline

Door Koen van Ekeren20 november 2017 15:312 min. leestijd2

Die nieuwe WhatsApp-functie waarmee je een bericht intrekt na verzending, is natuurlijk superhandig. Je hebt alleen wel te maken met een deadline, want na 7 minuten is het niet meer mogelijk om die gemene roddel over en naar je leidinggevende te verwijderen. Tenzij je het volgende handige trucje toepast.

WhatsApp bericht verwijderen

WhatsApp-bericht verwijderen na 7 minuten

Met het handigheidje heb je niet zeven, maar tienduizendtachtig minuten (een week) de tijd om je bericht definitief in te trekken. Dat komt goed uit als je te laat beseft dat je een genànt appje naar de verkeerde persoon stuurde  – en het is een leuk trucje om te doen alsof die mislukte weddenschap nooit heeft plaatsgevonden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een WhatsApp-bericht verwijderen van ouder dan zeven minuten (en jonger dan 7 dagen), doe je in zes stappen:

  1. Zet je iPhone op vliegtuigmodus. Dit doe je door het Bedieningspaneel te openen (veeg van onder in het scherm naar boven) en linksboven op het vliegtuig-icoon te tikken.
  2. Sluit WhatsApp. Tik daarvoor twee keer op de thuisknop en veeg WhatsApp naar boven. In het bezit van een iPhone X of nieuwer? Veeg vanuit de onderkant langzaam omhoog, leg je vinger op een app en tik op het rode bolletje boven WhatsApp.
  3. Verander de datum van je iPhone naar de dag voordat je je WhatsApp-bericht verstuurde. Stuurde je je appje op 20 november, stel je de datum dus in op 19 november. Open daarvoor de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen>Datum en tijd’. Zet de schakelaar achter ‘Stel automatisch in’ op grijs en pas de datum aan.
  4. Open WhatsApp en houd het bericht dat je wilt verwijderen lang ingedrukt. Tik rechts op het pijltje (naast ‘Kopieer’) en tik op ‘Verwijder’. Druk linksonder op het prullenbak-icoon en kies ‘Verwijder voor iedereen’.
  5. Zet je iPhone terug naar de huidige datum. Daarvoor tik je op ‘Algemeen>Datum en tijd’ en zet je de schakelaar achter ‘Stel automatisch in’ op groen.
  6. Schakel Vliegtuigmodus uit.

Nadat je de laatste stap hebt gezet – en je iPhone dus weer verbinding maakt met internet – wordt je WhatsApp-bericht definitief verwijderd. Het bericht is dan niet alleen in jouw WhatsApp in de rook opgegaan, maar ook bij de persoon in kwestie.

Maar mijn bericht is ouder dan een week …?

Bij een bericht dat ouder is dan 7 dagen werkt dit trucje helaas niet. WhatsApp geeft dan een waarschuwing af, waardoor je gedwongen bent om de datum op je iPhone bij te werken.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Marga
Lezer
Marga

En nu met de tijd van 68 minuten? Werkt dit dan ook? Net geprobeerd namelijk maar krijg toch alleen de melding van verwijderen voor mezelf.
En kunnen andere groepsbeheerders op die manier een bericht van een ander van ouder dan 68 minuten verwijderen voor iedereen?

Cc2
Lezer
Cc2

Dit werkt niet, krijgt wel melding dat bericht verwijderd wordt voor iedereen, maar bericht wordt niet verwijderd bij de ontvanger.