Terug naar iTip: Geef ieder zijn eigen ringtone op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Geef ieder zijn eigen ringtone op je iPhone

Door Redactie iCreate3 mei 2018 11:222 min. leestijd0

Op je iPhone kun je je favoriete contactpersonen een eigen geluid geven. Zo hoor je al aan de ringtone wie er belt.

ringtone contacten iPhone

Ringtone iPhone instellen

Om iemand een persoonlijke ringtone te geven, ga je naar de app Contacten. Open de contactpersoon in kwestie en tik rechtsboven op ‘Wijzig’. Achter Beltoon staat waarschijnlijk ‘Standaard’; tik hierop en kies een beltoon. Met een tik op ‘Gereed’ wordt het geluid aan de persoon gekoppeld. Vanaf nu hoor je al door wie je wordt gebeld voordat je je telefoon überhaupt hebt gevonden.

Bij het koppelen van een iPhone ringtone kun je kiezen voor een exemplaar uit Apple’s collectie, maar er is ook een mogelijkheid om een zelfgemaakte beltoon te gebruiken. In onze nieuwste uitgave, iCreate 97, leggen we je op pagina 36 uit hoe je je favoriete liedje promoveert tot ringtone. Op pagina 66 leer je hoe je een eigen gemaakte ringtone creëert met de gratis-app GarageBand.

iCreate 97
iCreate 97
iPhone verslaving: zo kick je af

Ander trilpatroon

Ook kun je je favoriete contacten een ander trilpatroon geven. Zo weet je ook door wie je gebeld wordt als je je iPhone op stil hebt gezet. Ook hiervoor ga je naar de app Contacten, open je de contactpersoon in kwestie en tik je rechtsboven op ‘Wijzig’. Tik op ‘Beltoon’ en kies ‘Trillen’. Kies hier een standaardtrilling, of maak een eigen trilling aan.

Praat mee!

avatar