Terug naar iTip: Plaats Instagram-foto’s vanaf de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Plaats Instagram-foto’s vanaf de Mac

Door Sven Lamers9 mei 2017 11:452 min. leestijd4

Om Instagram-foto’s te publiceren, had je tot voor kort altijd de Instagram-app nodig. Nu heeft de populaire foto-dienst echter een nieuwe mobiele website gelanceerd waarmee je op de iPhone en iPad zonder app foto’s kunt posten. Ga je daarentegen op de Mac naar de website, krijg je nog steeds de oude site voorgeschoteld, zonder upload-functie. Maar met een trucje is het nu mogelijk om Instagram-foto’s vanaf je Mac te uploaden en op het netwerk te publiceren.

Instagram op de Mac

Instagram-foto’s vanaf de Mac posten

Om foto’s te kunnen uploaden, heb je alleen de mobiele website op je Mac nodig. En hoewel het vrij gemakkelijk is om vanaf de iPhone of iPad de desktop-versie van een website op te vragen, is het andersom wat ingewikkelder … maar niet onmogelijk. We vermommen onze browser gewoon als Safari voor de iPad! Dat werkt het gemakkelijkst met Safari op macOS.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • Activeer in Safari allereerst het Ontwikkel-menu via ‘Voorkeuren>Geavanceerd>Toon Ontwikkel-menu in menubalk’.
  • Open www.instagram.com in de browser en log even in als je dat nog niet had gedaan.
  • Kies ‘Ontwikkel>Gebruikersagent>Safari – iOS 10 – iPad’.

De site wordt opnieuw geladen en ziet er nu hetzelfde uit als op de iPad. Onderaan vind je alle opties die je ook al kent uit de app. Klik op de knop met de camera en een venster verschijnt waarin je een foto kunt selecteren.

Meer opties

Na het uploaden maakt Instagram alvast een vierkante uitsnede. Deze kun je op de Mac niet aanpassen. Het beste zorg je er dus al van tevoren voor dat de foto vierkant is. Ook kun je ervoor kiezen om de foto met witte randen te publiceren. Klik hiervoor op de ronde knop linksonder op de foto. Ben je tevreden, klik je op ‘Volgende’ rechtsboven. Verzin nog een bijschrift (hashtags niet vergeten) en publiceer de foto via ‘Delen’.

Helaas biedt de mobiele website nog geen mogelijkheid om de bekende Instagram-filters toe te passen. Ook hier is het dus zaak om van tevoren al een goede filter te gebruiken, bijvoorbeeld eentje van Apple’s Foto’s.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Zina
Lezer
Zina

Hallo,

Omdat ik ook foto’s vanaf mijn MacBook wil posten op Instagram, heb ik bovenstaande stappen gevolgd. Helaas is het mij niet gelukt om het gewenste resultaat te bereiken. Instagram op mijn MacBook ziet er nog steeds zo uit als voorheen.
Kunt u mij vertellen wat ik heb “gemist”?

Alvast dank.

Groet, Zina

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

Beste Zina,

Waar gaat het precies mis? Ik heb het net via bovenstaande stappen geprobeerd, maar ben tegen geen problemen aangelopen. Je moet als ‘Gebruikersagent’ nu wel ‘Safari – iOS 11.0 – iPad’ kiezen, maar ik denk dat je dat al gedaan hebt ?

Groetjes,
Sven

Wil
Lezer
Wil

Kies in plaats van iPad voor iPhone. Dan verschijnt de camera wel!

Annelies Alewijnse
Lezer
Annelies Alewijnse

Alle stappen gedaan en ook een foto kunnen aanklikken, maar boven het plusje staat elke keer in rood:’ app downloaden’ en mijn foto wordt elke keer niet opgeload, gedeeld
Herkent iemand dit? en wat kan ik doen?
alvast bedankt,
Annelies