Terug naar iTip: AirPods Pro noise cancelling instellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: AirPods Pro noise cancelling instellen

Door Daan Jeuken19 oktober 2022 13:003 min. leestijd0

Het grootste verschil tussen de gewone AirPods en AirPods Pro is noise cancelling, of ruisonderdrukking. Met name in drukke omgevingen als een trein of vliegtuig is het een verademing om het geluid van buiten af te schermen. Bij de AirPods 2 heeft Apple de functie nog eens sterk verbeterd. En dankzij een aantal slimme trucjes van Apple wissel je gemakkelijk tussen noise cancelling en de transparantiemodus.

Hoe werkt noise cancelling?

Het onderdrukken van ruis werkt op de AirPods heel slim. Allereerst vullen de kussentjes van de pods je gehoorgang – daarbij wordt al veel meer buitengeluid weggefilterd dan bij de gewone AirPods. Daarnaast bevat elke AirPod twee microfoons. De eerste, aan de buitenkant, vangt het geluid van buiten op. De AirPod produceert vervolgens anti-geluid, waardoor deze ruis wordt weggefilterd. De tweede microfoon, aan de binnenkant, doet hetzelfde aan de binnenkant van je oor. Zo wordt al het ongewenste geluid weggefilterd en kun jij helemaal opgaan in de muziek die je beluistert.

Transparantiemodus AirPods Pro

Noise cancelling is ideaal in een drukke omgeving, maar is niet altijd gewenst. Neem je deel aan het verkeer, dan is het ronduit gevaarlijk om je af te zonderen. En ben je onder de mensen, op het werk bijvoorbeeld, dan is het ook handig om gesprekken wel te kunnen verstaan. Hiervoor heeft Apple voor de AirPods Pro de transparantiemodus ontwikkeld. Zoals je in onze review kunt lezen zijn we erg enthousiast over deze functionaliteit.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

AirPods Pro noise cancelling bedieningspaneel

AirPods Pro noise cancelling instellen

Er zijn een aantal mogelijkheden om op de AirPods Pro noise cancelling in te schakelen. De duidelijkste is via het Bedieningspaneel van de iPhone. Veeg dit naar beneden uit de rechterbovenhoek van een iPhone met Face ID, of van de onderkant omhoog bij een iPhone met thuisknop. Als de AirPods Pro zijn gekoppeld aan je iPhone, zie je het icoontje in de volumeschuif. Druk hier langer op en je vindt onder de volumeschuif drie knoppen. Tik op Ruisonderdrukking, Uit of Transparantie om direct naar de gewenste modus te springen. 

Noise cancelling inschakelen

Er is ook een snellere manier om tussen de modi te wisselen, via de AirPods Pro zelf. Dit werkt via het knopje (de druksensor) aan de zijkant. Houd deze even ingedrukt en je hoort een piepje dat bevestigt dat je van modus wisselen. Eén toon betekent dat noise cancelling is ingeschakeld, twee piepjes zijn voor de transparantiemodus.

AirPods Pro noise cancelling instellingen

Noise cancelling AirPods Pro uitschakelen

Standaard wisselt de druksensor alleen tussen ruisonderdrukking en transparantie. Wil je via deze knop ook de noise cancelling uitschakelen? Ga naar ‘Instellingen>Bluetooth’, tik op het i’tje achter je AirPods Pro, en tik op ‘Links’ of ‘Rechts’ onder ‘Houd AirPods ingedrukt’. Zet een vinkje achter ‘Uit’ om met de sensor tussen de drie modi te schakelen. Eén lage toon geeft aan dat er geen ruise wordt onderdrukt. 

Handige tips en belangrijk nieuws over je Apple-producten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar