Terug naar 4x dit ga je volgende week meteen doen in iOS 16! (iPhone-tips week 36)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

4x dit ga je volgende week meteen doen in iOS 16! (iPhone-tips week 36)

Door Laura Grootaarts9 september 2022 14:503 min. leestijd0

In deze rubriek laten we je wekelijks een eental verrassende iPhone-tips zien. Deze keer blikken we alvast vooruit op iOS 16. Deze grote update voor de iPhone is namelijk al heel snel beschikbaar: aanstaande maandag kun je iOS 16 downloaden. In iOS 16 zitten talloze nieuwe functies. Wij laten je hier de vier functies zien die je maandag absoluut meteen gaat uitproberen. Heb je toevallig de iOS 16 bèta op je iPhone staan, dan kun je er ook nu al mee aan de slag. Deze grote en kleine functies zijn absoluut de moeite waard.

1) Onderwerp loshalen uit een foto

iOS foto losmaken

Als je wel eens met Photoshop gespeeld hebt, dan weet je hoe lastig het kan zijn om een onderwerp uit een foto los te halen van de achtergrond. Laat dat nou net een taak zijn waar de Neural Engine (in alle iPhones sinds 2018) heel goed in blijkt te zijn. In iOS 16 is het mogelijk om een onderwerp automatisch los te wrikken en te kopiëren.

Houd een foto op het web ingedrukt, tik op ‘Kopieer onderwerp’, en plak hem in een app naar keuze. Een onderwerp loshalen kan ook direct vanuit je Foto’s-app: houd een foto vast, en tik op ‘kopieer’ wanneer de animatie rondom het onderwerp verschijnt. Je kunt overigens ook het onderwerp vasthouden en verslepen naar een andere app, maar dat vergt wat tweehandige behendigheid.

2) Je vergrendelscherm helemaal naar wens inrichten

iOS 16 lock screen

Zeg maar dag tegen je oude vergrendelscherm, dat zo veel lijkt op al die andere iPhone-vergrendelschermen. Vanaf iOS 16 kun je het vergrendelscherm tot in detail personaliseren. Houd je het vergrendelscherm langer vast, dan zie je meteen dat Apple een hele bibliotheek aan achtergronden voor je heeft klaarstaan. Er zijn bewegende achtergronden, emojipatronen en je kunt toffe trucjes toepassen op je eigen foto’s. Daar blijft het niet bij: het klokje geef je een uniek lettertype en je favoriete kleur. En dan zijn er ook nog widgets!

Het grote iPad en iPhoneboek 2023
Het grote iPad en iPhoneboek 2023
Doe nog meer met je iPhone en iPad

3) Je iPhone horizontaal houden voor Face ID

Je kent het vast wel: heb je je telefoon in een houder, bijvoorbeeld in de auto, kun je hem niet meer ontgrendelen omdat hij niet verticaal staat. Zucht. In iOS 16 – op de iPhone 13 en nieuwer dan – kun je Face ID ook gewoon gebruiken als je telefoon horizontaal staat. Helaas draait het vergrendelscherm nog steeds niet mee.

4) Het batterij-percentage weer in beeld

iOS 16 batterij pictogram

Dit heb je op iPhones met Face ID altijd moeten missen: het batterijpercentage. Oké, er staat een indicator in het batterijpictogram, maar het volledige batterijpercentage wordt pas zichtbaar als je het Bedieningspaneel opent. Straks zet je het batterijpercentage aan via ‘Instellingen>Batterij’.

Meer van dit soort iPhone-tips?

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar