Terug naar 5 flitsende iPhone camera-trucjes (iPhone-tips week 28)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5 flitsende iPhone camera-trucjes (iPhone-tips week 28)

Door Laura Grootaarts15 juli 2022 12:143 min. leestijd0

Ga je op vakantie binnenkort, of een dagje weg? Dan ga je ongetwijfeld veel foto’s maken met de camera van je iPhone. Een goede fotograaf is met name een snelle fotograaf, want voordat je het weet is het fotogenieke moment al voorbij. Daarom laten we je in deze wekelijkse rubriek met iPhone-tips wat snelle camera-tips zien.

iPhone tips week 28

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) Mis geen moment

Het is niet nodig om je iPhone te ontgrendelen, op zoek te gaan naar de Camera-app en dan pas de foto te maken. Al vanaf het vergrendelscherm maak je een foto, en dat kan op drie manieren:

1) Duw rechtsonder op de camera-knop.
2) Veeg vanaf de rechter rand van het scherm naar links.
3) Roep het bedieningspaneel op en tik op de knop met de camera. Is deze knop nergens te zien, voeg hem dan toe via ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Pas regelaars aan>Camera’.

Camera snel openen

2) Sneller toegang tot extra camera-functies

In de camera-app vind je allerlei extra regelaars door op het ^’tje boven de zoeker te tikken. Bij een gewone foto stel je hier bijvoorbeeld de beeldverhoudingen of een timer in, bij een timelapse onder meer de belichting. Vind je het ^’tje maar lastig traceerbaar, of behoorlijk priegelig? Je roept de regelaars veel sneller op door over het scherm omhoog te vegen. Veeg je naar beneden, dan verdwijnen ze weer.

3) Burst

Maak je heel snel een hoop foto’s achter elkaar, dan vergroot je de kans dat er een geslaagd exemplaar tussen zit. Zoiets heet een ‘burst’, en komt vooral heel goed van pas bij actiefoto’s. Zo maak je een burst:

  • Op de iPhone XS, iPhone XR en nieuwer: Veeg de sluiterknop naar links.
  • Op de iPhone X en eerdere modellen: Houd je vinger op de sluiterknop.

4) Zet die horizon meteen recht

raster

Staat de toren van Pisa fier overeind op je foto’s? Ziet een Hollands polderlandschap eruit alsof een Tour de France-deelnemer er moeite mee zou hebben? Zet het raster aan op je foto’s en je zet al je foto’s meteen recht, in plaats van dat je ze eindeloos moet nabewerken.

  • Open de Instellingen
  • Tik op Camera
  • Zet ‘Raster’ op groen
  • Open de camera-app en profiteer van de hulplijnen op je foto

Bonus-tip: als het grid aan staat, kun je ook heel goed foto’s van bovenaf maken. Bijvoorbeeld van een mooi opgemaakte tafel in een restaurant. Houd je iPhone boven je onderwerp, er komen nu een wit en een geel kruisje in beeld. Beweeg met je iPhone totdat de kruisjes elkaar overlappen – dan houd je je iPhone waterpas. In de video hieronder zie je het hele proces.

5) Take it slow

Na al deze snelle tips juist eentje die heel langzaam is: maak eens een slowmotion-video! Het is een camera-functie die vaak over het hoofd gezien wordt, en dat is zonde want hij leidt tot hilarische video’s. Open de Camera-app en veeg naar rechts tot je bij de slowmotion-modus bent aanbeland. Vooral waterpret is een uitgelezen onderwerp!

Meer van dit soort tips?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar