Terug naar iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!

Door Laura Grootaarts9 februari 2021 09:043 min. leestijd1

Sneeuwduinen, strooiwagens en stiekem een beetje elfstedenkoorts: het is koud en voorlopig blijft het dat ook. Je iPhone kan niet zo goed tegen deze temperaturen. Op koude dagen als vandaag werkt je iPhone anders dan normaal om zijn temperatuur te reguleren. Het probleem is vooral dat de batterij stukken sneller leeg is dan je gewend bent: de laatste keer dat je keek, gaf de batterij nog dertig procent aan en dan – poef – niks meer, waarna je telefoon zichzelf uitschakelt. Met deze tips wordt je iPhone winterproof.

iPhone koud valt uit

1. Zet je iPhone uit …

We beginnen met een tip die je liever niet hoort: iOS-apparaten kun je gebruiken bij een temperatuur tussen de 0 en 35 °C. De ideale temperatuur ligt tussen 16 en 22 °C  Vriest het, dan kun je hem buiten eigenlijk beter uitzetten. In een heel koude omgeving gaat de batterij minder lang mee. Ga je naar een warmere omgeving, dan wordt de batterijduur weer normaal. Onder de -20 °C moet je je iPhone sowieso helemaal uitzetten. Helemaal uitgeschakeld is je iPhone ‘winterhard’ tot 45 graden onder nul.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. … en wacht met aanzetten

Ben je eenmaal weer binnen, zet je iPhone dan niet weer meteen aan. Laat hem even op kamertemperatuur komen. Zet je hem meteen weer aan, dan kunnen diverse materialen door het plotselinge temperatuurverschil gaan uitzetten – met alle gevolgen van dien. Ook kan er condens ontstaan. Wacht om dezelfde redenen ook even met opladen – zeker een snellader kan veel te veel warmte genereren.

3. Laat je iPhone niet in de auto liggen

Je iPhone in de auto laten liggen is geen goed idee. Ook in de auto kan het kwik dalen tot ver onder het nulpunt. Neem je iPhone dus altijd mee naar buiten en berg hem warm op – zie ook de volgende tip. Onder deze omstandigheden zit een ongeluk in een klein hoekje en dan wil je sowieso je iPhone bij de hand hebben.

4. Berg je iPhone warm op

Je kunt je iPhone met je meenemen in een dun linnen tasje, maar beter berg je hem zo warm mogelijk op. Houd hem zo dicht mogelijk tegen je lichaam, bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas. Zo zit hij dicht tegen je lichaam. Probeer hem daar ook zo veel mogelijk te laten zitten. Je kunt hem voor de hoognodige functies nog steeds gebruiken door hem handsfree te gebruiken.

5. Handsfree bellen en bedienen

Zorg ervoor dat bij de Instellingen ‘Siri en zoeken>Luister naar ‘Hé Siri!’ geactiveerd is. Roep ‘Hé Siri’ en draag hem op om bijvoorbeeld te bellen of een bericht te sturen – vanuit je borstzak. Heb je een Apple Watch of AirPods, dan kun je ook daarmee handsfree je iPhone bedienen. Deze producten zijn overigens ook niet compleet winterproof, maar omdat je ze om je pols (onder je jas) en in je oren (onder een warme muts) draagt, zijn ze minder kwetsbaar.

6. Gebruik een isolerend iPhone-hoesje

Met een hoesje isoleer je je iPhone voor de kou – zelf draag je immers ook een jas. Bovendien heb je een betere grip op je toestel, geen overbodige luxe als je door de gladheid je evenwicht verliest. Er zijn zelfs thermohoesjes die de warmte vasthouden!

7. Gebruik een powerbank

Je iPhone doet zijn best om op temperatuur te blijven en dat vraagt wat meer van de accu. Neem een powerbank mee om je iPhone weer van wat stroom te voorzien. Apple’s Smart Battery Case is een powerbank en hoesje ineen: dan combineer je deze tip met tip 6.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Herbert
Lezer
Herbert

Wat in de praktijk ook goed werkt: iPhone op powerbank aansluiten en aangesloten houden. En dan de powerbank onder je jas of op je lichaam dragen. De powerbank blijft dan warm en blijft de iPhone dan voeden en je kunt de telefoon net zolang in de kou gebruiken tot de powerbank bijna leeg is.