Terug naar iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!

Door Laura Grootaarts26 februari 2018 16:043 min. leestijd0

Je iPhone lijkt een beetje op jou: hij kan niet goed tegen extreme temperaturen. Op koude dagen als vandaag werkt je iPhone anders dan normaal om zijn temperatuur te reguleren. Het probleem is vooral dat de batterij stukken sneller leeg is dan je gewend bent: de laatste keer dat je keek, gaf de batterij nog dertig procent aan en dan – poef – niks meer, waarna je telefoon zichzelf uitschakelt. Met deze tips wordt je iPhone winterproof.

1. Gebruik je iPhone liever niet

iPhone batterij leeg koud

We beginnen met een tip die je liever niet hoort: iOS-apparaten kun je gebruiken bij een temperatuur tussen de 0 en 35 °C zegt Apple. Vriest het, dan kun je hem buiten eigenlijk maar beter niet gebruiken. Onder de -20 °C moet je hem sowieso helemaal uitzetten.

2. Gebruik een hoesje

iPhone hoesjes

Met een hoesje isoleer je je iPhone voor de kou – zelf draag je immers ook een jas. Bovendien heb je een betere grip op je toestel, geen overbodige luxe als je door de gladheid je evenwicht verliest. Er zijn zelfs thermohoesjes die de warmte vasthouden!

3. Berg je iPhone warm op

Je kunt je iPhone met je meenemen in een dun linnen tasje, maar beter berg je hem zo warm mogelijk op. Houd hem zo dicht mogelijk tegen je lichaam, bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas.

4. Bedien handsfree

Zorg ervoor dat bij de Instellingen ‘Siri en zoeken>Luister naar ‘Hé Siri!’ geactiveerd is. Roep ‘Hé Siri’ en draag hem op om bijvoorbeeld te bellen of een bericht te sturen – vanuit je borstzak. Heb je een Apple Watch of AirPods, dan kun je ook daarmee handsfree je iPhone bedienen.

5. Gebruik een powerbank

Smart Battery Case

Je iPhone doet zijn best om op temperatuur te blijven en dat vraagt wat meer van de accu. Neem een powerbank mee om je iPhone weer van wat stroom te voorzien. Apple’s Smart Battery Case is een powerbank en hoesje ineen: dan combineer je deze tip met tip 2.

Smart Battery Case
Smart Battery Case

Een slim hoesje voor je iPhone met een ingebouwde accu.

Bekijk dit product

6. Update je iPhone X

iPhone X
De trotse bezitter van een iPhone X? Al snel bleek dat het scherm slecht tegen temperatuurswisselingen kon – zelfs als die niet eens extreem waren. Apple verhielp dit eind vorig jaar al met iOS 11.1.2. Heb je die update nog altijd niet geïnstalleerd, dan wordt het de hoogste tijd!

Meer weten over iPhone X?
Bekijk dit dossier

7. iPhone toch uitgevallen? Wacht met aanzetten!

Is je iPhone door de kou uitgevallen? Verplaats hem naar een behaaglijkere plek en laat hem weer op temperatuur komen. Zet hem daarna pas aan, om schade en condensvorming te voorkomen.

Meer handige tips voor je iPhone lees je in onze special.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar