Terug naar iOS 14 bèta downloaden: zo werkt het!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 14 bèta downloaden: zo werkt het!

Door Laura Grootaarts13 juli 2020 11:133 min. leestijd5

Dit najaar verschijnt iOS 14, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Wil je de widgets, de Appbibliotheek en talloze andere nieuwe functies nu al proberen? Dat kan, want sinds eind vorige week kan iedereen de iOS 14 bèta downloaden.

iOS 14 beta download

iOS 14 bèta

Naar verwachting verschijnt de definitieve versie van iOS 14 dit najaar. Maar voordat het zover is, brengt Apple nog verschillende testversies van de software uit. Hier kunnen nog wat kleine foutjes in zitten. Het is de bedoeling dat de testers deze dan rapporteren aan Apple, zodat ze verholpen kunnen worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Inmiddels zijn er twee testversies verschenen voor ontwikkelaars. De ergste kinderziektes zijn eruit gehaald en de iOS 14 software is inmiddels stabiel genoeg om door een grotere groep testers uitgeprobeerd te worden. Iedereen die geïnteresseerd is en een geschikte iPhone heeft kan vanaf nu de iOS 14 publieke bèta downloaden en installeren. Deelname is gratis.

iOS 14 bèta download

In het stappenplan hieronder lees je hoe je de bèta kunt downloaden. Maar let op: hoewel de software erg stabiel lijkt, is en blijft het een testversie die wat nukken kan hebben. Je iPhone of bepaalde apps kunnen anders reageren dan je gewend bent. Zet de bèta daarom bij voorkeur op een toestel waarvan je niet dagelijks afhankelijk bent, en maak vooraf een iPhone backup.

1. Inschrijven Apple Beta Software programma

Apple Beta Software programma

Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

2. Voeg je iPhone toe

Voeg je iPhone toe

Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Zoek in de tekst naar de link ‘Enroll your iOS device’ en tik erop.

3. Profiel downloaden

Profiel downloaden

Tik op de volgende pagina naar de ‘Download profile’-knop. Er verschijnt een melding over de download: tik op ‘Sta toe’. De melding dat het profiel gedownload is, kun je sluiten.

4. Installeer profiel

Installeer profiel

Ga naar de app Instellingen en tik op ‘Profiel gedownload’. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Installeer’ en doorloop de stappen.

5. Download en installeer

iOS 14 beta download

Ga terug naar het eerste scherm van Instellingen. Tik op ‘Algemeen>Software-update’ en ten slotte op ‘Download en Installeer’.

Je kunt nu je iPhone met alle nieuwe iOS 14-functies gebruiken. Loop je nog tegen rare fouten aan, dan kun je die melden bij Apple. Dat is niet verplicht, maar wel wenselijk. Je kunt je feedback geven via de app Feedback.

 

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Sander
Lezer
Sander

Weet iemand of deze versie ook al geschikt is voor dagelijks gebruik? of liever nog even wachten..

Devon Van Hussen
Lezer
Devon Van Hussen

Mijn bluetooht werkt niet meer door deze rot update

Tim
Lezer
Tim

ik ben zeer tevreden over de beta versie, alleen als je met whatsapp een smiley stuurt, gaat je toetsenbord omhoog en kan je je tekstbalk niet meer zien. ligt dit aan de update van ios of ligt dit aan whatsapp?

nienke lukens
Lezer
nienke lukens

ik heb eej iphone 7 werkt het dan ook?