Terug naar Internet delen via de persoonlijke hotspot van je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Internet delen via de persoonlijke hotspot van je iPhone

Door Jelle Mol2 januari 2016 13:303 min. leestijd0

Een van de kenmerken van een iPhone is dat je vrijwel altijd en overal toegang hebt tot internet. Ben je niet binnen het bereik van een wifi-netwerk, dan kun je (in ieder geval in eigen land) internetten via 3G of 4G – de mobiele internetverbinding van je telefoonabonnement. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Macs en iPads die alleen wifi hebben. Maar ook deze apparaten kunnen gebruikmaken van het internet op je iPhone dankzij een handige functie die in iOS ingebakken zit: de persoonlijke hotspot.
Door je iPad, Mac of ander wifi-apparaat aan je iPhone te koppelen, kunnen deze apparaten internetten via het 3G of 4G van je iPhone. De koppeling verloopt via wifi, bluetooth of usb – net wat je zelf handig vindt. Hoe het allemaal werkt, leggen we hier uit.

Deze en andere workshops lees je in iCreate 74.

1. Persoonlijke hotspot

stap1

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerst moet de mobiele internetverbinding van je iPhone gedeeld worden via wifi, bluetooth of usb. Open de app Instellingen, tik op ‘Persoonlijke hotspot’ en zet de schakelaar op groen.

2. Wifi en bluetooth

stap2

Indien je wifi en/of bluetooth niet had aanstaan, krijg je de vraag of je deze connectiviteit alsnog wilt inschakelen. Je kunt daarna zelf kiezen hoe je verbinding maakt.

3. Wifi-netwerk

stap3

Je iPhone zendt nu een wifi-netwerk uit. Om hierop in te loggen, heb je het wachtwoord van ‘Wi-Fi-toegang’ nodig. Neem het standaardwachtwoord over of tik erop om het te wijzigen.

4. Wachtwoord

stap4

Kies je een eigen wachtwoord, dan moet dit minimaal 8 tekens bevatten. Je mag grote letters, kleine letters, cijfers en sommige leestekens gebruiken.

5. Inloggen

stap5

Met je Mac, iPad of ander wifi-apparaat kun je nu inloggen op het wifi-netwerk van je iPhone. De netwerknaam is wat je bij ‘Instellingen>Algemeen>Info>Naam’ hebt ingesteld.

6. Bluetooth

stap6

Een andere manier om de koppeling te maken, is via bluetooth. Dit werkt op de iPad via ‘Instellingen>Bluetooth’ en op de Mac via Systeemvoorkeuren of het bluetooth-icoontje in de menubalk.

7. Koppelen

stap7

Wanneer je een bluetooth-koppeling maakt, wordt op beide apparaten een code getoond. Controleer of de code overeenkomt en tik vervolgens op ‘Koppel’. De hotspot wordt dan automatisch actief.

8. Met usb

stap8

Op een Mac of pc kun je ook gebruikmaken van een usb-koppeling. Sluit de iPhone aan met de usb-kabel en kies in de netwerkinstellingen voor ‘iPhone USB’.

9. Statusbalk

stap9

Boven in het scherm van je iPhone zie je een blauwe statusbalk zolang een of meerdere verbindingen actief zijn. Tik hierop om direct naar de persoonlijke hotspot-instellingen te gaan.

Deze en andere workshops lees je in iCreate 74.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar