Terug naar Haal het optimale uit jezelf met de app Gezondheid
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Haal het optimale uit jezelf met de app Gezondheid

Door Redactie iCreate6 november 2016 15:462 min. leestijd0

In de app Gezondheid zie je onder meer hoeveel je hebt bewogen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast kun je een medisch paspoort opstellen, dat in het vervolg altijd bereikbaar is vanuit het toegangsscherm van je iPhone, zonder je telefoon te ontgrendelen. In het geval van een ongeval, kunnen hulpverleners dus in één oogopslag zien wie jij bent, hoe je medische conditie is, welke medicijnen je gebruikt, wat je allergieën zijn en wie ze voor je moeten bellen. Dat kan mogelijk je leven redden, dus doe dit vooral eerst!

1. Medische ID

Stap 1 Gezondheid

De app Gezondheid, het witte icoontje met het rode hartje, is de eerste keer dat je hem opent nog leeg. Tik rechtsonder op ‘Medische ID’ en kies ‘Maak medische ID aan’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Gegevens invullen

Stap 2 Gezondheid

Zorg dat bovenaan het schuifje op groen staat en vul daaronder zo veel mogelijk gegevens in. Ben zo compleet en uitgebreid mogelijk, beter te veel informatie dan te weinig.

3. Noodgevallen

Stap 3 gezondheid

Drukt een hulpverlener op je homeknop, dan kan hij op ‘Noodgeval>Medische ID’ drukken, waar hij al je medische gegevens ziet, hopelijk heeft nooit iemand die echt nodig.

4. Gezondheid bijhouden

Stap 3 gezondheid

Tik op ‘Vandaag’ en je ziet de verschillende onderdelen die Gezondheid al bijhoudt. Je stappen en wandel- en hardloopafstand houdt de iPhone (vanaf de 5s) zelf bij.

5. Favorieten sorteren

Gezondheid stap 5

Zet per onderdeel het schuifje ‘Zet in favorieten’ om, om de gegevens in het openingsvenster te zien. Kies hier een van de categorieën en zie hoe je hebt gescoord.

6. Externe apps

Gezondheid stap 6

Heb je andere apps of apparaten die Gezondheid ondersteunen? Ga dan in het betreffende onderdeel naar ‘Gegevensbronnen en toegang’ en activeer de externe gegevensbron.

Meer data verzamelen?

Gezondheid wordt nog veel functioneler als je randapparatuur gebruikt. Behalve de Apple Watch zijn er allerlei hartslagmeters, bloeddrukmeters, weegschalen en dergelijke apparaten te vinden die je kunt koppelen aan je iPhone. Alle data die deze apps meten, worden verzameld in Gezondheid.

Meer interessante tips? Haal dan nu de nieuwe editie van iCreate Magazine in de webshop!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar