Terug naar Gratis digitale kerstkaart maken op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Gratis digitale kerstkaart maken op je Mac

Door Laura Grootaarts13 december 2019 12:113 min. leestijd0

Het is weer tijd om kerstkaartjes te versturen! Vind je dat te veel gedoe? En vind je een kerstgroet via WhatsApp weer iets te mager? Geen probleem: mail gewoon een kaartje met je eigen foto! Een gratis digitale kerstkaart maken is met het programma Foto’s op de Mac zó gepiept. Een tijdlang kon het niet meer, omdat Apple stopte met drukwerk leveren. Maar nu is er een nieuwe methode. Wij laten je zien hoe die werkt (en de blauwe Koop-knop kun je negeren, want zoals gezegd: het is gratis).

Kies een feestelijke of winterse foto uit je eigen collectie en ga aan de slag!

1. Open Foto’s

gratis kerstkaart maken mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Open het programma Foto’s op de Mac en klik op ‘Archief>Maak aan>Kaart>App Store’. De Mac App Store wordt nu geopend.

2. Download Mimeo Photos

gratis kerstkaart maken mac

Klik achter Mimeo Photos op ‘Download’. Je hoeft Mimeo níét te openen. Sluit de App Store en ga terug naar Foto’s.

3. Open Mimeo via Foto’s

gratis kerstkaart maken mac

Kies de foto die je op je kaart wilt gebruiken. Klik opnieuw op ‘Archief>Maak aan>Kaart’. Nu staat er de optie ‘Mimeo Photos’ bij. Klik hierop.

4. Kies een kaart

gratis digitale kerstkaart maken mac

Mimeo geeft je verschillende opties voor hoe je kaart eruit moet komen te zien. Wij kiezen voor de optie Vlak – staand, maar je kunt gerust iets anders kiezen. Klik op ‘Maak aan’.

5. Vakantie

gratis kerstkaart maken mac

Selecteer bij thema ‘Vakantie’ – dit is de categorie met de meest kerstige kaartjes. Klik op een kaartje dat je leuk vindt.

6. Je foto hier

gratis kerstkaart maken mac

Sleep je foto in het fotoblok, met ‘je foto hier’. Met het handje verplaats je de foto in het kader. Eventueel kun je de foto nog bewerken. Bemerk je nu dat je foto in deze opmaak niet goed tot zijn recht komt? Of is er plek voor meerdere foto’s? In dat geval klik je in de zijbalk op Foto’s bovenaan in de zijbalk. Van hieruit sleep je extra kerstige foto’s naar het project met met Mimeo-logo.

7. Teksten en meer

Staat je foto er goed in? Klik dan rechts naast de foto op ‘Tekst’ en zet jouw kerstgroet in het betreffende tekstvak. Via de knoppen rechts kun je nog van alles veranderen aan je kaartje – maak het zo bont als jij wilt.

8. Opslaan

gratis kerstkaart maken mac

Klik op het pijltje naast de diskette en op PDF exporteren. Er wordt dan gevraagd om je mailadres. Hiernaartoe wordt een linkje verzonden en daarmee kun je een pdf downloaden. Dit kun je gerust doen: Apple neemt ongetwijfeld drastische maatregelen als een ontwikkelaar die zo ver geïntegreerd is in hun systeem, je mailadres gebruikt voor de verkeerde doeleinden.

9. Nabewerken

gratis kerstkaart maken mac

Je foto verschijnt nu in Safari. Ctrl-klik erop en klik op ‘Open met Voorvertoning’. De tweede – blanco – pagina kun je verwijderen: klik erop in de zijbalk en gebruik de toetscombinatie Cmd-backspace. De eerste pagina kun je roteren met het knopje bovenin, totdat hij rechtop staat.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar