Terug naar Maak een Magische film van 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Maak een Magische film van 2022

Door Laura Grootaarts28 december 2022 09:003 min. leestijd0

Het jaar is weer voorbij gevlogen, dus dit is het moment om eens terug te blikken. Bijvoorbeeld door in iMovie een magische film van 2022 te maken! Selecteer je favoriete foto’s en filmpjes, en de app brouwt er zelf een filmpje van. Een jaaroverzicht is hiermee zo gemaakt, maar je kunt filmpjes maken rondom allerlei thema’s. Wij doen uit de doeken hoe het in zijn werk gaat.

Film maken 2022


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Magische film

Film maken 2022

Open de app iMovie op de iPad of iPhone. Mocht je de app ooit verwijderd hebben, download hem dan gratis in de App Store. Onder ‘Begin nieuw project’ zie je de optie ‘Magische film’. Tik hierop om een film voor 2022 te maken.

2 Kies je media

Film maken 2022

Je belandt nu in de mediakiezer. Tik linksboven op ‘Recent’ voor toegang tot je fotobibliotheek. Selecteer de foto’s en video’s uit 2022 die je wilt toevoegen. Klaar met je selectie? Tik op ‘Maak Magische film aan.’

3 Een eerste versie

Film maken 2022

Wacht enige momenten en je Magische film verschijnt, inclusief overgangetjes en muziek. Tik op de afspeelknop om hem te zien. Misschien vind je het al prima zo, maar je kunt van alles nog aanpassen.

4 Verander de titel

Film maken 2022

Pas de titel even aan – standaard is die ‘Magische film’. Tik op de grote voorvertoning rechts en het toetsenbord komt in beeld. We noemen onze film eenvoudigweg ‘2022’. Tik op ‘Klaar’ en ‘Terug’.

5 Stijlenkiezer

Film maken 2022

Je Magische film wordt helemaal Magisch als je hem je eigen stijl geeft. Duw daarom op de knop met de film voor de ­Stijlkiezer. Tik op de blokjes om allerlei verschillende stijlen uit te proberen. Die hebben invloed op onder meer de soundtrack, overgangen en achtergronden en je ziet direct een voorvertoning. Ga dus ook naar het luidsprekertje, want de soundtrack verandert mee.

6 Opties

Film maken 2022

Via de vier knoppen onderaan zet je de ­Magische film naar je hand. Muziek, Lettertype, Kleur en Filters: probeer het allemaal uit. De ­opties verschillen per stijl. Tik uiteindelijk op ‘Klaar’ en bekijk het resultaat.

7 Wijzig fragment

ws_iMovie_144

Alle fragmenten zijn afzonderlijk te bewerken. Tik op het potloodje achter een foto of video en dan op ‘Wijzig fragment’ om de bewerkmodus te openen. Het fragment dat je bewerkt, is geel omkaderd.

Ben je niet helemaal gelukkig met je aanvankelijke selectie van foto’s en video’s? Veeg naar links om een gekozen fragment te verwijderen. Tik onderin op ‘Voeg toe’ om extra media toe te voegen.

Ook de volgorde van de fragmenten laat zich eenvoudig aanpassen. Leg je vinger op een blokje links in de lijst en versleep het naar de gewenste plek.

8 Diverse bewerkingsopties

ws_iMovie_144

Bij ieder fragment kun je nog het nodige aanpassen. Voeg tekst toe, spreek een voice-over in, verander de snelheid … Je merkt wel dat sommige aspecten samenhangen met de gekozen stijl, zoals hier de achtergrond.

9 Delen mag!

ws_iMovie_144

Is alles naar wens, tik dan weer op ‘Terug’ en bekijk de video nog een keer. Tik op het Deel-icoon rechtsboven om het eindresultaat te delen of op te slaan in een app naar keuze. Via ‘Bewaar video’ zet je hem in Foto’s. Tik op de Opties-knop om onder meer de resolutie en de beeldsnelheid aan te passen.

Grote update

iMovie is in 2022 flink vernieuwd. Begin je een nieuw project, dan heb je de keuze uit Magische film, Storyboard en Film. Via die laatste optie vind je het oude vertrouwde iMovie.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar