Terug naar Bel met één tik een contactpersoon
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bel met één tik een contactpersoon

Door Laura Grootaarts8 april 2020 13:123 min. leestijd1

Hoe gemakkelijk zou het zijn als je belangrijke personen met één druk op de virtuele knop kunt bellen? Dat ze als een soort app op het scherm van je iPhone staan, voor de duidelijkheid compleet met naam en foto, en dat je daar dan maar op hoeft te tikken om direct contact te leggen? Dat is dan nóg eenvoudiger en sneller dan in de app Telefoon op zoek te moeten naar diegene. Je zou denken: dat kan niet op de iPhone. Maar dankzij de app Opdrachten kan het wel. Wij leggen uit hoe je een contactpersoon op het beginscherm zet.

Deze workshop stond in iets uitgebreidere vorm in iCreate:

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

1. Open opdrachten

Open opdrachten

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Tik in de tab ‘Mijn opdrachten’ op ‘Maak opdracht aan’. Typ onderin in de zoekbalk ‘bel’. Zie je nu al de juiste contactpersoon verschijnen? Tik erop en ga naar stap 3. Tik anders op ‘Bel’ pal eronder.

2. Kiezen

contacten kiezen

Tik nu onder het kopje ‘telefoon’ op ‘contact’. Er verschijnt nu een lijst met alle contacten op je iPhone. Tik hierin op de contactpersoon die je met naam en foto op je thuisscherm wilt zetten.

3. De échte naam

Naam opdracht

Tik rechtsboven op ‘Volgende’ en vul in het veld ‘Naam opdracht’ de naam of de bijnaam van je contactpersoon in. Heb je dit gedaan, dan tik je rechtsboven op ‘Gereed’.

4. Mijn opdrachten

Je opdracht

Je belandt nu in Mijn opdrachten, en daar vind je ook het blokje met je nieuwe taak: hij staat als laatste in het raster. Tik rechtsboven in dit blokje op het bolletje met de drie puntjes.

5. Zet op beginscherm

Zet op beginscherm

Tik in het volgende scherm opnieuw op het bolletje met de drie puntjes. Het scherm ‘Details’ komt nu tevoorschijn. Tik hierin op het blok ‘Zet op beginscherm’. Je ziet een voorvertoning van symbool en naam.

6. Symbool

Symbool

Tik onder ‘Naam en symbool’ op het symbool en dan voor ‘Kies foto’. Kies nu een foto of afbeelding uit je fotobibliotheek. Snijd de afbeelding bij zodat hij mooi in het kader valt en tik op ‘Kies’.

7. Voorvertoning

Voorvertoning

De voorvertoning laat zien hoe je app er straks uitziet op het thuisscherm. Als je wilt, kun je ook de naam van de app nog aanpassen. Tevreden? Dan tik je rechtsboven op ‘Voeg toe’.

8. Contactpersoon op beginscherm iPhone

Contactpersoon op beginscherm iPhone

De melding ‘Op beginscherm gezet’ verschijnt even in beeld. En ja hoor: daar staat-ie! Tik je erop, dan wordt deze persoon gebeld. Je ziet wel nog even de app Opdrachten voorbijflitsen.

Extra tip: sleep de snelkoppeling die je hebt gemaakt naar het dock, zodat hij altijd in beeld is. Zorg dan voor een duidelijke foto, want in het dock vervalt de tekst onder de foto.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jurgen Saerens
Lezer
Jurgen Saerens

Werkt niet meer op ipad onder ios 15! Was nochtans heel handig.