Terug naar Waarom Apple Pay met een Apple Watch níét veilig is
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Waarom Apple Pay met een Apple Watch níét veilig is

Door Koen van Ekeren12 april 2021 12:113 min. leestijd11

Er bestaat geen snellere manier om contactloos te betalen, dan met een Apple Watch. Even je horloge in de buurt van de kaartlezer houden, twee keer op de zijknop duwen en het bonnetje verschijnt voor je er erg in hebt. Maar er is ook een risico, want Apple Pay in combinatie met een Apple Watch is niet veilig. Tenzij je een belangrijke instelling wijzigt.

Apple Watch met Apple Pay veilig

Apple Watch met Apple Pay: onveilig?

Hoe veilig Apple Pay met een Apple Watch is, hangt af van de manier waarop je je slimme horloge hebt ingesteld. En standaard heeft Apple voor de Watch een functie geactiveerd die het betalen met een Apple Watch onveilig maakt: ‘Ontgrendel met iPhone’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de optie ‘Ontgrendel met iPhone’ is het niet nodig om de toegangscode van je Watch in te toetsen. Ontgrendel je je iPhone, dan gaat je Apple Watch direct ook van het slot af. Handig, want Face ID of Touch ID werkt sneller dan het intikken van een vier- of zescijferige code.

Maar de functie maakt de Apple Pay-functionaliteit ook kwetsbaar. Stel: je raakt je horloge kwijt. Bijvoorbeeld nadat je het achterliet op het strand, of een brutale dief de Watch van je pols grist. De dief kan de Apple Watch dan omdoen en in de buurt wachten tot je je iPhone ontgrendelt. Grote kans dat dit snel gebeurt, want een gemiddelde iPhone-gebruiker doet dat zo’n 80 keer per dag.

Meer Apple Watch tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Vanaf dit moment ontgrendelt de gestolen Apple Watch op de pols van de crimineel. De dief kan vluchten en je bankrekening plunderen, door in winkels grote aankopen te doen. Hierbij is het voor hem of haar niet langer nodig om in jouw buurt te zijn; je kunt immers ook met je Apple Watch betalen als je de iPhone niet bij de hand hebt. Door de Apple Pay limiet kunnen de bedragen oplopen tot 5000 euro.

Zo maak je betalen met een Apple Watch wél veilig

Apple Watch instellingen voor toegangscode

Kortom: de functie ‘Ontgrendel met iPhone’ is in combinatie met Apple Pay geen goed idee. Schakel je de optie uit, dan maak je het betalen met een Apple Watch veilig – mits je een goede toegangscode hebt ingesteld, natuurlijk. Zo zet je de optie uit:

  • Open de Instellingen-app van je Apple Watch.
  • Scrol naar beneden en tik op ‘Toegangscode’.
  • Zet de optie ‘Ontgrendel met iPhone’ op grijs.

Om Apple Pay op een Apple Watch nog veiliger te maken, is stel je een 6-cijferige code in. Standaard bestaat de toegangscode uit vier cijfers.

  • Open de Instellingen-app van je Apple Watch.
  • Scrol naar beneden en tik op ‘Toegangscode’.
  • Zet de optie ‘Eenvoudige code’ op grijs.
  • Voer de huidige en nieuwe code in.
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hugo Aerts
Lezer
Hugo Aerts

Onzin! Als er maar 100€ op de rekening staat kan de dief maar dat bedrag uitgeven. Dus zet nooit te veel op de rekening!

Theo
Lezer
Theo

Er is nog een grotere veiligheidsrisico met de watch en betalingen via nfc. Deze ga ik alleen niet vertellen. Als dit meer mensen weten, dan zullen de betalingen via de watch waarschijnlijk stoppen. Dit mede doordat er geen limiet van €25,- (nu tijdelijk €50,- ivm Corona) opzit, zoals op je pinpas.

Karl
Lezer
Karl

Zwijg dan liever als je niks wilt zeggen vind ik

Hugo Aerts
Lezer
Hugo Aerts

Als er niet genoeg op de rekening staat werkt ApplePay niet.Heb het al meermaals ondervonden.

David
Lezer
David

Apple Pay betalingen met Apple Watch zijn toch alleen mogelijk als de iPhone in de buurt is?

Marcel Dijk, van
Lezer
Marcel Dijk, van

Wat een onzin als je Apple Watch weg is zet je toch gelijk contactdoos betalen uit net als met het verlies van je bankpas

Petra Daris
Lezer
Petra Daris

Als ik op mijn rekening aangeef dat ik max 100€ in het rood wil staan
Kun je toch ook niet meer pinnen
Of heb ik dat mis

yourt
Lezer
yourt

Ik weet niet hé… maar zodra de Apple Watch van de pols gaat, gaat ‘ie op slot. Moet eerst omgedaan worden. Dus een brutale/roekeloze dief moet met jouw gestolen watch rond zijn pols bij jou in de buurt blijven. En zoals Apple zelf aangeeft op zijn site: De toegangscode uitschakelen Open de Instellingen-app op je Apple Watch. Tik op ‘Toegangscode’ en tik vervolgens op ‘Zet code uit’. Je kunt ook de Apple Watch-app op je iPhone openen, op ‘Mijn Watch’ > ‘Toegangscode’ tikken en op ‘Zet code uit’ tikken. Opmerking: Als je je toegangscode uitschakelt, kun je Apple Pay niet… Lees meer »