Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Ga je op vakantie? Zo check je of je ergens kunt pinnen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ga je deze vakantie op reis naar het buitenland? Qua betalen is het de laatste jaren allemaal stukken eenvoudiger geworden. Geen travellerscheques meer, of stapels contanten in een vreemde valuta. Misschien durf je het zelfs aan om uitsluitend met je pinpas of Apple Pay op pad te gaan, want pinnen in het buitenland wordt steeds gewoner. Zeker binnen de EU kom je daarmee al een heel eind.

Pinnen buitenland

Pinnen in het buitenland: kan dat wel?

Maar soms vraag je je plots af: kan ik hier wel pinnen, of betalen met mijn iPhone? Geen fijn idee als je al min of meer bent neergestreken op een gezellig terrasje of je met zorg uitgekozen souvenirs wilt betalen. Niet overal is digitaal betalen al zo wijdverbreid geaccepteerd als hier.

Voorbeeldje: dit voorjaar was ik in Duitsland en daar bleek betalen met contant geld ontzettend populair te zijn. Winkels en restaurants waar je uitsluitend met ‘Bargeld’ kunt betalen, zijn er geen uitzondering. Blijkbaar vinden ze het duidelijker, veiliger en anoniemer. Dat was even schrikken voor iemand die altijd met Apple Pay of Tikkies betaalt (en zelfs een pinpas al iets uit vervlogen tijden vindt).

Check het in Apple Kaarten


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

pinnen in het buitenland

Wil je in het buitenland niet voor verrassingen komen te staan? Als iemand in je reisgezelschap een iPhone heeft, dan komt het goed:

  • Open Apple Kaarten.
  • Zoek de winkel of het restaurant (liefst vooraf) even op.
  • Veeg het venster onderin naar boven voor meer info over deze locatie
  • Onder het kopje ‘Goed om te weten’ zie je of contactloos betalen/Apple Pay ondersteund wordt.

In mijn geval klopte het altijd. Een modern restaurant bleek inderdaad uitsluitend contanten te accepteren. Bij een aftands eetkraampje was pinnen geen probleem.

Extra tip: pinnen in het buitenland met je Watch

Misschien laat je op vakantie je iPhone en portemonnee liever op je hotelkamer of in je appartement liggen. In dat geval is het goed om te weten dat je met je Apple Watch ook kunt betalen zonder dat je iPhone in de buurt is. We raden je aan om dit pas te doen als je al een keer eerder Apple Pay gebruikt hebt, met je iPhone wel in de buurt.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!