Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple Pay limiet: tot welk bedrag kun je betalen met Apple Pay?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Pay limiet


Lees verder na de advertentie

Het is een groot voordeel van Apple Pay: ook bij bedragen boven de € 25 betaal je contactloos met de iPhone, zonder dat je een pincode hoeft in te toetsen. Maar kun je dan bij elk bedrag betalen met Apple Pay, of bestaat er een Apple Pay limiet? We leggen per bank uit hoe het zit.

Apple Pay limiet

Voor Apple Pay geldt vaak de limiet die je hebt ingesteld voor je betaalpas. Tot welk bedrag je kunt betalen met Apple Pay verschilt per bank. Bij de meeste banken gaat het om duizenden euro’s. Bij klanten van ING staat de limiet vast op een bepaald bedrag; bij Rabobank, ABN Amro en de online-bank Bunq heb je het meer in eigen hand.

Rabobank

Bij de Rabobank gelden dezelfde limieten als voor je betaalpas. Bij de meeste rekeningen staat de limiet voor het betalen bij een betaalautomaat ingesteld op € 5000 per week. Bij een Rabo JongerenRekening is dit € 1250. In de Rabo Bankieren App zie je via ‘Zelf regelen>Bankpas’ wat de limiet van jouw betaalpas is. Hier heb je ook een optie om deze te verhogen, maar een lagere limiet kiezen kan meestal niet.

ING

Bij ING betaal je per dag tot € 2500 met Apple Pay. Ben je 16 of 17, dan is de Apple Pay limiet ingesteld op € 250 per dag. Als je boven dit bedrag komt, dan moet je betaalpas gebruiken om af te rekenen.

ABN Amro


kooptip

Ook bij ABN Amro staat de Apple Pay limiet vast op € 2500 per dag. Bij klanten van 16 of 17 jaar met een jongerengroeirekening betaal je op een dag maximaal € 150 met Apple Pay. Bij hogere bedragen moet je je betaalpas gebruiken. Als je ooit de paslimiet omlaag hebt gezet naar bijvoorbeeld € 750 per dag, dan geldt dit bedrag ook voor Apple Pay. Het aanpassen doe je via de website van ABN Amro. Nadat je bent ingelogd klik je op ‘Betaalpas limieten instellen’.

Knab

Bij de zakelijke bank Knab staat de Apple Pay limiet ingesteld op € 5000 per dag. Dit geldt zowel voor het binnen- als buitenland. Het is niet mogelijk om de limiet aan te passen.

Bunq

Bij bunq geldt dezelfde limiet als voor je betaalpas. De limiet stel je zelf in via de app van Bunq. Standaard staat de limiet ingesteld op € 1000, maar deze is in de app te verhogen naar € 50.000. Handig als je een auto wilt afrekenen.

BNP Paribas Fortis

Klanten van BNP Paribas Fortis (de grootste bank in België) kunnen ook betalen met Apple Pay. Het maximumbedrag is hetzelfde als de limiet voor een betaalpas. Bij een standaard rekening gaat het om 625 euro per dag en 1250 euro per week. Eventueel kun je de limiet aanpassen via de website van BNP Paribas Fortis.