Terug naar Apple Pay limiet: tot welk bedrag kun je betalen met Apple Pay?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay limiet: tot welk bedrag kun je betalen met Apple Pay?

Door Koen van Ekeren11 november 2019 14:312 min. leestijd2

Het is een groot voordeel van Apple Pay: ook bij bedragen boven de € 25 betaal je contactloos met de iPhone, zonder dat je een pincode hoeft in te toetsen. Maar kun je dan bij elk bedrag betalen met Apple Pay, of bestaat er een Apple Pay limiet? We leggen per bank uit hoe het zit.

Apple Pay

Apple Pay limiet

Tot welk bedrag je kunt betalen met Apple Pay verschilt per bank. Bij klanten van ING staat de limiet vast op een bepaald bedrag; bij de Rabobank en ABN Amro en de online-bank Bunq heb je het meer in eigen hand.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Rabobank

Bij de Rabobank gelden dezelfde limieten als voor je betaalpas. Bij de meeste rekeningen staat de limiet voor het betalen bij een betaalautomaat ingesteld op € 5000 per week. Bij een Rabo JongerenRekening is dit € 1250. In de Rabo Bankieren App zie je via ‘Zelf regelen>Bankpas’ wat de limiet van jouw betaalpas is. Hier heb je ook een optie om deze te verhogen, maar een lagere limiet kiezen kan meestal niet.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids

ING

Bij ING betaal je per dag tot € 2500 met Apple Pay. Ben je 16 of 17, dan is de Apple Pay limiet voor ingesteld op € 250 per dag. Als je boven dit bedrag komt, dan moet je betaalpas gebruiken om af te rekenen.

ABN Amro

Ook bij ABN Amro staat de limiet vast op € 2500 per dag. Bij klanten van 16 of 17 jaar met een jongerengroeirekening betaal je op een dag maximaal € 150 met Apple Pay. Bij hogere bedragen moet je je betaalpas gebruiken. Als je ooit de paslimiet omlaag hebt gezet naar bijvoorbeeld € 750 per dag, dan geldt dit bedrag ook voor Apple Pay. Het aanpassen doe je via de website van ABN Amro. Nadat je bent ingelogd klik je op ‘Betaalpas limieten instellen’.

Bunq

Bij bunq geldt dezelfde limiet als voor je betaalpas. De limiet stel je zelf in via de app van Bunq. Standaard staat de limiet ingesteld op € 1000, maar deze is in de app te verhogen naar € 50.000. Handig als je een auto wilt afrekenen.

BNP Paribas Fortis

Klanten van BNP Paribas Fortis (de grootste bank in België) kunnen ook betalen met Apple Pay. Het maximumbedrag is hetzelfde als de limiet voor een betaalpas. Bij een standaard rekening gaat het om 625 euro per dag en 1250 euro per week. Eventueel kun je de limiet aanpassen via de website van BNP Paribas Fortis.

Meer weten over Apple Pay?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fons
Lezer
Fons

Jammer dat jullie niet de moeite doen om in een artikel ook aan de Belgische lezers te denken. Het kan maar een kleine moeite zijn om ook voor de Belgische banken de limieten te vermelden. Deze nalatigheid is helaas niet eenmalig.