Terug naar Automatisch de wijzerplaat op de Apple Watch veranderen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Automatisch de wijzerplaat op de Apple Watch veranderen

Door Ward Edema24 juli 2022 09:004 min. leestijd0

Op de Apple Watch kun je je wijzerplaat aanpassen op wat je op dat moment nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld op het werk een wijzerplaat met een zakelijk uiterlijk en knopjes voor je e-mail en telefoon gebruiken, terwijl je tijdens het sporten een wijzerplaat hebt met je activiteit, hartslag en een snelkoppeling naar je muziek. En met de Opdrachten-app stel je in dat een wijzerplaat op je Apple Watch automatisch zal veranderen op een bepaalde locatie of tijdens het sporten. In deze workshop laten we je precies zien hoe dit werkt.

Apple Watch wijzerplaat automatisch veranderen


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Aan de slag

Apple Watch wijzerplaat automatisch veranderen

Je iPhone houdt constant je locatie bij, zodat je bijvoorbeeld altijd het juiste weerbericht voorgeschoteld krijgt. Maar deze informatie kun je ook gebruiken voor het automatisch instellen van je wijzerplaat. In Opdrachten stel je gemakkelijk in dat je bij aankomst op werk een zakelijk klokje hebt, terwijl je bij vertrek van werk weer een vrolijke (en luide) Mickey Mouse-wijzerplaat hebt – bij wijze van spreken.

Open de Opdrachten-app en tik op het tabblad ‘Automatisering’. Heb je nog geen automatiseringen? Tik dan op ‘Persoonlijke automatisering’. Anders moet je eerst op de ‘+’ rechtsboven tikken.

2 Aankomst

Apple Watch wijzerplaat automatisch veranderen

In de lijst van automatiseringen zie je heel wat opties, maar wij richten ons nu op ‘Aankomst’ en ‘Vertrek’. Hiermee voer je een taak uit op een bepaalde locatie. Tik eerst op ‘Aankomst’.

Opdrachten staat nog veel meer automatiseringen toe. Wil je bijvoorbeeld op maandagen een specifieke kleur wijzerplaat? Of een wijzerplaat met snelkoppelingen naar Podcasts en Muziek zodra je AirPods in je oor doet? Dat is allemaal mogelijk.

3 Locatie

ws_watch_139

Voer nu in om welke locatie het gaat. Tik op ‘Kies’ en kies een eerder bezochte (of gezochte) locatie, of zoek een locatie op. Pas daarna onderin aan op welke afstand van de locatie de automatisering wordt geactiveerd.

4 Wijzerplaat

ws_watch_139

Tik op ‘Gereed’, daarna op ‘Volgende’. Tik vervolgens op ‘Voeg taak toe’ en zoek in de zoekbalk naar ‘Wijzerplaat’. Selecteer nu de optie ‘Stel wijzerplaat in’. Tik daarna op het blokje met ‘Wijzerplaat’.

5 Kies

ws_watch_139

Kies uit de lijst met je wijzerplaten. Moet je er nog eentje maken? Dit doe je in de Watch-app bij ‘Wijzerplaten’ of op je Watch zelf door je wijzerplaat ingedrukt te houden en helemaal rechts op ‘+’ te drukken.

6 Gereed

ws_watch_139

Je keuze gemaakt? Tik op ‘Volgende’ en dan op ‘Gereed’. Nu wordt bij aankomst op de aangegeven locatie je wijzerplaat automatisch ingesteld! Niet tevreden? Dan wis je de automatisering door hem naar links te vegen.

7 Vertrek

ws_watch_139

En wat nou als je bij vertrek van de locatie weer een andere wijzerplaat wilt instellen? Dan volg je stap 1 tot en met 6 opnieuw, maar kies je bij stap 2 voor ‘Vertrek’ en bij stap 5 een andere wijzerplaat.

8 Work-out

ws_watch_139

Het instellen van een speciale sportwijzerplaat tijdens een work-out is ook mogelijk. Maak weer een nieuwe persoonlijke automatisering aan en kies voor ‘Apple Watch-work-out’. Tik daarna op ‘Volgende’.

De Apple Watch is geweldig voor het sporten, maar een goede sportwijzerplaat is essentieel. Zo kun je er bijvoorbeeld eentje instellen waarbij je snel toegang hebt tot je muziek en alle activiteit ziet zodat je weet of je al je doelen hebt bereikt. Stel in dat deze wijzerplaat verschijnt bij het starten van een work-out en je hebt altijd de juiste info en knoppen in beeld.

9 Na het sporten

ws_watch_139

Selecteer nu een wijzerplaat (zie stap 4) die je bij het sporten wilt gebruiken. Na het sporten weer terug naar normaal? Maak dan nog een automatisering aan met ‘Apple Watch-work-out’ en zet alleen een vinkje bij ‘Eindigt’.

Echt automatisch een wijzerplaat veranderen

Na het volgen van de stappen zal je Apple Watch de wijzerplaat automatisch veranderen, maar er wordt voor het wijzigen wel altijd gevraagd of je de bewuste wijzerplaat wilt gebruiken. Heb je liever dat dit volledig automatisch gaat? Zet dan bij stap 6 de schakelaar bij ‘Vraag vóór uitvoeren’ uit.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar