Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van september 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van september 2022

Door Redactie iCreate12 september 2022 09:005 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit zijn onze beste Apple-tips & trucs van september 2022!


Geef een wifi-netwerk van je iPhone prioriteit

Apple-tips september 2022 2

Op de iPhone is er geen instelling om een wifi-netwerk prioriteit te geven. Op de Mac kan dit wel al een tijdje. En het leuke: de voorkeuren die je daar opgeeft, worden gesynchroniseerd met je iPhone. Het kan dus wel!

Om te zorgen dat de gegevens synchroniseren, moet je op je iPhone en Mac ingelogd zijn met hetzelfde Apple ID. Ook moet ­iCloud-sleutelhanger op beide apparaten zijn ingeschakeld. Op de iPhone open je hiervoor de Instellingen-app en tik je boven op je naam. Selecteer ‘iCloud’ en tik op ‘Wachtwoorden en sleutelhanger’ (in iOS 16) of ‘Sleutelhanger’ (in iOS 15) en zet de optie aan.

Controleer ook of de optie op de Mac aan staat, bij ‘Systeemvoorkeuren>Apple ID>Sleutelhanger’. Ga vervolgens op je Mac naar ‘Systeemvoorkeuren>Netwerk>Wifi’ en klik op ‘Geavanceerd’. Sleep een wifi-netwerk naar boven om het prioriteit te geven en klik als je klaar bent op ‘OK’.

Herkent je iPhone meerdere netwerken, dan verbindt hij voortaan met het netwerk dat je de hoogste prioriteit hebt gegeven.


Tegelijkertijd meerdere app-iconen op je thuisscherm verplaatsen


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Apple-tips september 2022 2

Besloten om de apps op je thuisscherm te ordenen? Dan is het onnodig om alle icoontjes een voor een te selecteren en naar de juiste plek te slepen. Want als je al volledig uitgedacht hebt waar bepaalde apps moeten staan, kun je ze daar in één klap neerzetten.

Kies eerst een van de apps die je op een (leeg) tabblad wilt hebben, houd hem vast en begin te slepen. Blijf hem vasthouden, maar tik met een andere vinger op nog een app die je wilt toevoegen. Op deze manier worden ze samengevoegd, dus je blijft doortikken tot je alle apps hebt verzameld. Daarna navigeer je naar het juiste tabblad en laat je los op de plek waar je de apps wilt plaatsen. Daar komen ze nu allemaal te staan, op volgorde van hoe je ze hebt aangetikt.


😉

Apple-tips september 2022 2

Voordat we met super fancy emoji’s communiceerden, waren er emoticons. Voelt anno 2022 een tikkeltje nostalgisch aan. Zoek je een eenvoudige profielafbeelding voor je Mac, dan zijn ze ideaal.

Open de app Systeemvoorkeuren en tik op je profielfoto linksboven. Kies nu in de lijst links voor monogram – je initialen verschijnen dan. In de bol linksonder kun je je muiscursor plaatsen en iets anders typen, waarbij je beperkt bent tot twee tekens. Net genoeg ruimte voor een :), een 😉 of een 🙁 Let op: dit wordt meteen ook de profielafbeelding voor je Apple ID.


Zo lijkt Google Maps een game!

Tips_1_141

Er is sinds kort een nieuwe weergave in Google Maps: Immersive View. Je krijgt hierbij een fotorealistische weergave van ruim honderd bijzondere locaties wereldwijd – en in de toekomst worden dat er nog veel meer. Het is net of je een zeer overtuigende game binnenstapt.

Open Google Maps en zoek naar een locatie als Eiffeltoren, de Tokiotoren, het vrijheidsbeeld, The London Eye of het Colosseum. Veeg het witte blok met extra info naar boven. De ‘Immersive View’ zie je direct bij de foto’s, als eerste. Het is een filmpje van zo’n halve minuut. Enjoy!


Woorden omtoveren tot emoji’s

Tips_1_141

Ooit een lange lap tekst geschreven en gedacht: dit zou veel beter zijn met wat emoji’s? In de Berichten-app op je iPhone en iPad is dat zo geregeld. Wanneer je een bericht hebt getypt en het nog niet verzonden hebt, tik je op de smiley linksonder om het emoji-toetsenbord te openen.

Vervolgens worden bepaalde steekwoorden in je getypte bericht oranje: deze kan je toestel vervangen met een emoji. Tik op zo’n oranje woord en het verandert direct. Tenzij er meerdere emoji-opties zijn: dan geeft Berichten je eerst wat mogelijkheden om tussen te kiezen.


Voel dat je typt

Tips_1_141

Vanaf iOS 16 voel je bij het typen steeds korte tikjes bij het aanraken van de toetsen op het toetsenbord – althans, dat kun je zo instellen. Door die voelbare feedback heb je echt het idee dat je een letter of ander teken getypt hebt, en dat is hartstikke fijn op een virtueel toetsenbord. Het voelt toch als een soort bevestiging, zodat je zeker weet dat je de toets hebt aangeraakt. Instellen doe je zo: open de app Instellingen, tik op ‘Horen en voelen’, daarna op ‘Toetsenbordfeedback’ en zet de schakelaar achter ‘Voelbaar’ op groen.


Vingervlug kopiëren en plakken

Tips_1_141

Wil je een afbeelding of tekst kopiëren en plakken, dan kan dat via allerlei knoppen. Maar nog beter: gebruik gewoon drie vingers. Selecteer de tekst of open de afbeelding in Foto’s, leg drie vingers op het scherm en maak een knijpbeweging naar binnen. Is het gelukt, dan staat boven in het scherm nu heel even ‘Kopieer’.

Open vervolgens de app waarin je het wilt plakken, leg weer drie vingers op het scherm en spreid ze dan. De tekst of afbeelding komt daar nu te staan. Vooral handig is dat het trucje compatibel is met Handoff en dus tussen al je Apple-apparaten werkt. Kopieer je bijvoorbeeld iets op je iPhone, dan kun je dit dankzij het universele klembord ook direct op een iPad (of Mac) plakken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar