Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van september 2022 (deel 2)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van september 2022 (deel 2)

Door Redactie iCreate26 september 2022 09:005 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is deel 2 van onze beste Apple-tips & trucs van september 2022! Benieuwd naar de andere tips? Lees dan deel 1 van deze reeks Apple-tips.


Meldingen in folders mooi uitgesplitst

Apple-tips september 2022 2

Heb je een map met daarin diverse apps? En hebben een of meer apps meldingen ontvangen? Dan zie je het rode notificatiebolletje bij die folder. Om te zien welke van de apps nu precies notificaties hebben gekregen, is het niet nodig om de folder te openen en erdoorheen te bladeren. Je kunt beter je vinger even op de folder houden; vervolgens open je de apps met meldingen direct vanuit het contextuele menu.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in


Maak een pdf van je notities

pple-tips september 2022 2

Deze tip is handig als je alles wat je ziet en ervaart, vastlegt in de Notities-app. Het kan handig zijn om van de notities die je echt wilt bewaren, een pdf te maken. Open daarvoor de Notities-app en tik op de drie puntjes rechtsboven. Kies voor ‘Druk af’ (we gaan niks op papier afdrukken!). Maak met je vingers een ‘zoom in’-beweging op het afdrukvoorbeeld. Er wordt nu automatisch een pdf gemaakt. Via de ‘Delen’-knop linksonder kun je de pdf delen of opslaan.


Spotlight (niet) op je thuisscherm

pple-tips september 2022 2

Is het al je al opgevallen? Sinds iOS 16 nestelt de zoekfunctie Spotlight zich heel subtiel op het thuisscherm van je iPhone, net ietsje boven het Dock. Vind je dit om wat voor reden dan ook niet zo handig? Dan kun je het weghalen via ‘Instellingen>Beginscherm’: hier zet je dan de schuif achter ‘Toon op beginscherm’ op grijs.

In dit geval roep je de zoekoptie weer net zo op als voorheen: veeg helemaal naar links, of veeg vanaf halverwege het beginscherm naar beneden. In plaats van het zoekvenstertje zie je dan trouwens de indicator die aangeeft hoeveel schermen met apps je hebt.


Check of een website betrouwbaar is

Tips2_141

Soms kom je een rare webshop tegen waarbij je je afvraagt of die aanbieding niet te goed is om waar te zijn. Er staat dan wel ergens een button van ‘TrustedShop’ bij, met een 9,8 sterrenbeoordeling. Maar dat kan uiteraard fake zijn.

Een betrouwbaardere methode om een website even goed te analyseren, is de www.whois.com/whois. Deze toont namelijk een aantal gegevens over de website in kwestie, zoals serverlocatie en eigenaar. Heeft die Nederlandse webshop zijn website ergens in Panama geregistreerd? Dan gaat het mogelijk om een nepshop in plaats van een webshop. Helemaal waterdicht is deze methode overigens ook niet, maar het geeft vaak wel een goede indicatie.


Specifieke meldingen permanent weergeven

Tips2_141

Door de vele meldingen op je iPhone kun je een belangrijke melding gemakkelijk missen. Dat kun je voorkomen door in te stellen dat bepaalde meldingen permanent zichtbaar blijven. Om dit te doen, open je de app Instellingen en tik je op ‘Meldingen’. Scrol naar de app waarvan je de meldingen wilt aanpassen en tik erop. Tik achter ‘Strookstijl’ op ‘Tijdelijk’ en verander dit naar ‘Blijvend’. Dit kun je herhalen voor elke app waarvan je geen meldingen wilt wissen.


Maak een diavoorstelling van je vakantiefoto’s

Tips2_141

Je kunt je vakantiefoto’s natuurlijk gewoon op je iPhone aan je vrienden laten zien, maar een diavoorstelling is veel leuker! Daarvoor maak je in de app Foto’s een nieuw album aan. Geef het album een naam, selecteer je foto’s en tik op ‘Gereed’. Open het album, tik op de drie puntjes rechtsboven en kies ‘Diavoorstelling’. Via het icoontje rechtsboven kun je de diavoorstelling via AirPlay naar een ander apparaat streamen. Via ‘Opties’ rechtsonder pas je nog de snelheid van de diavoorstelling en de muziek aan.


Je iPhone automatisch wissen

Tips2_141

Wanneer iemand je iPhone heeft gestolen, kan diegene eindeloos proberen de juiste toegangscode in te voeren. Dat zal waarschijnlijk niet lukken, maar voor nog meer veiligheid stel je in dat je iPhone na tien foute toegangscodes automatisch wordt gewist. Open daarvoor de app Instellingen en tik op ‘Face ID en toegangscode’. Voer je toegangscode in, scrol naar beneden en schakel de optie ‘Wis gegevens’ in. Tik op ‘Schakel in’. Zo weet je zeker dat al je persoonlijke gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen.


iCreate Supertip: Maak een ‘website’ met je foto’s

Wil je je foto’s delen met vrienden en familie? Dat kan via je iPhone op heel veel manieren, maar een van de mooiste is misschien nog wel snel een iCloud-website maken met je foto’s. Dat ziet er bovendien ook nog heel chic uit. Niet iedereen is van deze optie op de hoogte, dus we zetten hem hier graag in de spotlights. De basis voor een website is een Gedeeld album in Foto’s. Heb je al een gedeeld album dat je wilt delen, dan kun je direct naar stap 4.

1 Selecteer je foto’s

Tips2_141

Open de app Foto’s op je iPhone en tik rechtsboven op ‘Selecteer’. Tik op de foto’s die je wilt delen met vrienden en familie. Is je selectie compleet? Tik dan op het Deel-icoon linksonder.

2 Gedeeld album

Tips2_141

In het nieuwe scherm kun je nog horizontaal door je foto’s vegen en eventueel nog dingen aan- en uitvinken. Als je tevreden bent over je selectie, dan tik je op ‘Zet in gedeeld album’.

3 Geen ontvangers

Tips2_141

Maak een nieuw gedeeld album aan of kies een ouder gedeeld album om daar je selectie aan toe te voegen. Doorloop de stappen in het scherm. Voeg geen ontvangers toe maar tik gewoon verder en ‘Post’.

4 Bekijk het nieuwe album

Tips2_141

Open nu het zojuist gemaakte gedeelde album. Je vindt dit via het tabblad ‘Albums’ onderaan in beeld. Bovenaan zie je een knopje met een poppetje en een plusje erin. Tik hierop.

5 Openbare website

Tips2_141

Zet de schuif achter ‘Openbare website’ op groen. Via ‘Deel link’ kun je nu een methode kiezen voor het delen van de link naar je website. Let op: iedereen die de link in handen krijgt kan het gedeelde album met je foto’s zien.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar