Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van juni 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van juni 2022

Door Redactie iCreate16 juni 2022 09:005 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit zijn onze beste Apple-tips & trucs van juni 2022!


Plan een meldingen­overzicht voor je iPhone

Apple-tips juni 2022

Staan er een miljoen apps op je iPhone, dan word je waarschijnlijk overladen met niet-dringende meldingen. Dat is nogal storend, zeker als je net in een workflow zit. Daarom heeft iOS 15 het meldingenoverzicht geïntroduceerd: je iPhone bewaart notificaties van onbelangrijke apps en verstuurt hier een samenvatting van op een door jou gekozen tijdstip.

Ga naar ‘Instellingen>Berichtgeving>Gepland overzicht’ en maak de schakelaar groen. Tik op ‘Ga door>Toon meer’, selecteer elke app die geen haast heeft en tik op ‘Voeg [aantal] app(s) toe’. Stel nog even de tijd van je samenvattingen in en tik op ‘Schakel meldingenoverzicht in’ om je keuze te bevestigen. Eindelijk rust in de tent.


Meer dynamische achtergronden

Apple-tips juni 2022

Sinds macOS Mojave is het mogelijk om een dynamische achtergrond in te stellen die zich aanpast aan de tijd. Apple heeft er echter maar een handjevol ontworpen, waardoor de keuze verre van reuze is.

Gelukkig is er de website dynamicwallpaper.club, waar je gratis nieuwe dynamische wallpapers downloadt. Open de site, klik op ‘Gallery’ en kies een achtergrond. Klik dan op ‘Download’. Open vervolgens Systeemvoorkeuren, en navigeer naar ‘Bureaublad en schermbeveiliging’. Klik linksonder op ‘+’, zoek en selecteer de achtergrond en klik op ‘Kies’.


Fooi berekenen op de Watch

Apple-tips juni 2022

In de Verenigde Staten zijn ze vrij spastisch met het geven van fooien. Een bepaald percentage van het uitgegeven bedrag wordt standaard verwacht, omdat restaurants te beroerd zijn om hun personeel redelijk te betalen. Gelukkig is dat in Nederland niet het geval, en is een fooi ook écht een fooi.

Wil je toch even rekenen, of ga je bijvoorbeeld op reis naar de VS? Dan is de Fooi-functie op je Apple Watch erg handig. Je activeert hem op de Watch via ‘Instellingen>Rekenmachine>Fooifunctie’. In de Rekenmachine-app op de Watch zie je nu een nieuw knopje. Voer een bedrag in, en druk op ‘Fooi’. Je kunt nu met het wieltje het percentage aanpassen.

Ook handig: tik op personen, en wijzig met het wieltje onder hoeveel personen de rekening verdeeld moet worden. Zo zie je direct wat iedereen kwijt is als je de rekening splitst – met fooi meegerekend.


WhatsApp-chat exporteren

Apple-tips juni 2022


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Heb je een belangrijk gesprek in WhatsApp, en wil je dat het ergens anders bewaard wordt dan alleen op je iPhone? Of wordt een gesprek te groot maar vind je het zonde om het definitief te verwijderen? Binnen een paar stappen kun je een WhatsApp-chat exporteren.

Open in WhatsApp een chat die je wilt exporteren. Tik bovenaan op de naam van je contactpersoon of de groepschat. Veeg een eindje naar beneden en tik dan op ‘Exporteer chat’. Wil je foto’s, video’s en bestanden toevoegen aan je archief, dan kies je voor ‘Voeg media bij’. Gaat het je uitsluitend om de tekstberichten, kies dan voor ‘Zonder media’. Nu kies je hoe je het bestand wilt versturen. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan een e-mail die je naar jezelf stuurt. Of AirDrop het naar je Mac.


Ja tegen de appbibliotheek, nee tegen het beginscherm

Apple-tips juni 2022

De uitgebreide appbibliotheek in je iPhone is een pareltje: je navigeert gemakkelijk naar al je apps en je beginscherm hoeft er niet mee worden volgepropt. Helaas dringt dit bij je iPhone niet door, want hij plaatst apps alsnog automatisch op je beginscherm wanneer je ze downloadt.

Laat het je toestel daarom even weten: ga naar ‘Instellingen>Beginscherm’ en tik op ‘Alleen appbibliotheek’ om dit uit te schakelen. Op deze manier wordt je beginscherm niet door elke nieuwe app geteisterd, want je bepaalt zelf welke je naar deze plek sleept.


Batterij­percentage op je Mac

tips_1_139

Op de iPhone is het nogal een gemis: het batterijpercentage in je statusbalk. Vroeger was het gemakkelijk om via Instellingen in te schakelen dat je het percentage altijd in beeld had, maar sinds het verdwijnen van de thuisknop is dit niet meer mogelijk. Je ziet nu enkel een batterijtje, en pas bij het openen van je Bedieningspaneel wordt het percentage zichtbaar.

Gelukkig kun je op de Mac nog wél altijd zien hoeveel procent je nog over hebt. Ga hiervoor naar ‘Systeemvoorkeuren>Dock en menubalk>Batterij’. Zet hier een vinkje bij ‘Toon percentage’.


Terug-knop van een website werkt niet?

tips_1_139

Soms zit je op een bepaalde website, en wil je weer terug naar de vorige pagina. Bijvoorbeeld naar je zoekresultaten in Google. Maar hoe vaak je ook op de Terug-knop tikt: de website laadt steeds opnieuw in. Vaak is dit bewust zo geprogrammeerd, zodat je de website niet verlaat.

Er is toch een manier om weer terug te gaan. Houd de terug-knop wat langer ingedrukt en je ziet de voorliggende pagina’s. De pagina die steeds opnieuw inlaadt, staat er waarschijnlijk diverse keren, maar die kun je op deze manier overslaan. Tik gewoon op een andere pagina in de lijst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar