Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van augustus 2022 (deel 1)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van augustus 2022 (deel 1)

Door Redactie iCreate4 augustus 2022 09:005 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is deel 1 van onze beste Apple-tips & trucs van augustus 2022!

Foto’s delen zonder privacygevoelige gegevens

Apple tips augustus 2022

Als je net het perfecte plaatje hebt geschoten, sta je uiteraard te popelen om hem overal op social media te delen. Helaas deel je dan misschien meer dan een leuk kiekje, want foto’s zitten vol gegevens die je in eerste instantie niet opvallen. Hoe je een foto hebt bewerkt, wanneer hij is gemaakt – zelfs de locatie waar hij is gemaakt wordt soms vermeld.

Het kan daarom nooit kwaad om deze gegevens voor jezelf te houden. Open een afbeelding in Foto’s, tik op het Deel-icoontje en ga bovenin naar ‘Opties’. Staat onder het kopje ‘Voeg toe’ de optie ‘Locatie’, dan betekent dit dat wordt aangegeven waar de foto geschoten is. Maak de schakelaar ernaast grijs om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, zodat niemand dit kan zien. Wil je geen enkele gegevens delen, dan deactiveer je ook de schakelaar bij ‘Alle Foto’s-gegevens’.

Luister samen tegelijkertijd naar dezelfde muziek

tips_1_140

Samen is alles leuker, zeker het luisteren van muziek of bekijken van video’s. In het openbaar lijkt dat misschien lastig, maar ook dan is het mogelijk: het enige wat je nodig hebt is één toestel en ieder een eigen koptelefoon of paar oortjes. Verbind eerst je AirPods met je iPhone of iPad. Open daarna het bedieningspaneel, tik op het AirPlay-icoontje (de antenne met de kromme lijnen) en kies ‘Deel audio’. Houd je toestel nu tegen de AirPods-case van de ander en open het klepje (uiteraard niet bij de AirPods Max).


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Je kunt ook de iPhone of iPad van de ander tegen je ­apparaat houden. Zodra diens AirPods op je scherm verschijnen, tik je op ‘Deel audio’. Speel nu af wat je maar wilt en regel het volume per persoon op het verbonden toestel. Nog een laatste kanttekening: de functie werkt alleen op de iPhone 8 en nieuwer, en iPads van 2017 en later.

Misschien wel dé wijzerplaat voor vakantiegangers

tips_1_140

Het is misschien wel de beste wijzerplaat voor vakantiegangers: GMT. Niet omdat hij er zo bijzonder zomers uitziet, maar meer omdat hij zo bijzonder praktisch is. Je kunt namelijk de tijd in verschillende tijdzones laten weergeven. Heb je deze wijzerplaat ingesteld, draai dan eens aan de digitale kroon van je Apple Watch. Selecteer de juiste tijdzone in de lijst en voortaan zie je je eigen tijd en de tijd op die plek. Deze verschijnt dan in de buitenste ring op de wijzerplaat.

Een vakantie-wijzerplaat voor je iPhone

tips_1_140

In de vorige tip legden we je uit hoe je met de Apple Watch de tijd in een andere tijdzone in de gaten houdt. Heb je geen Apple Watch, of gaat hij niet mee op reis? Ook op de iPhone is het mogelijk om de tijd uit een andere tijdzone weer te geven, en wel via een widget. Houd je vinger op een lege plek op het beginscherm totdat de apps gaan wiebelen en tik op het plusje. Kies de widget Klok en veeg naar ‘Plaats’. Nadat je de widget hebt toegevoegd, klik je op de (nog wiebelende) widget, en selecteer je de plek waarvan je de tijd in de gaten wilt houden.

Bladeren tussen apps

tips_1_140

Ik zie soms dat mensen op een iPhone zonder thuisknop op allerlei ingewikkelde manieren door hun apps bladeren. Terug naar het thuisscherm, of via de appkiezer. Maar het kan veel gemakkelijker. Onderaan in beeld staat namelijk (als je in een app zit) een horizontaal streepje. Als je dit ‘vastgrijpt’ en vervolgens horizontaal over het scherm veegt, blader je zo van de ene naar de andere openstaande app.

Bedieningspaneel+

Wist je dat je iPhone veel functies heeft die je alléén via het Bedieningspaneel kunt gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een schermopname te maken, of om de tekstgrootte per app in te stellen. Of wat dacht je van een scanner voor QR-codes, met ingebouwde zaklamp?

Standaard staan deze functies echter niet in je Bedieningspaneel. Je voegt ze toe in ‘Instellingen>Bedieningspaneel’. Daar staat een lijst met knoppen die je aan je Bedieningspaneel toe kunt voegen. Tik daarvoor op de groene plusjes. Knoppen weghalen kan ook: tik op het rode minnetje, en dan ‘Verwijder’.

Test een fotoboek van Pixum

Apple tips augustus 2022

Heb je altijd al je eigen fotoboek willen ontwerpen? Dan heb je nu de kans om dat eindelijk te doen, op onze kosten. Wij geven je een cadeaubon ter waarde van 50 euro en jij mag ermee een fotoboek designen via www.pixum.nl. Of je nu een fotoboek met een staand formaat, liggend of toch liever vierkant wilt: bij Pixum is er genoeg te kiezen en daar laten we je geheel vrij in.

Het ­enige wat wij achteraf van je vragen, is om je ervaringen over Pixum met ons te delen. Hoe je het bestellen van het fotoboek hebt ervaren, wat je thuisgestuurd hebt gekregen en wat je daarbij opvalt in zowel positieve als negatieve zin. Doe je mee? Stuur dan snel een mailtje naar ­redactie@icreatemagazine.nl met als onderwerp ‘Pixum lezerspanel’ en laat ons weten waarom jij de geschikte persoon bent om Pixum-producten te testen. De leukste­ reacties selecteren we voor ons lezerspanel.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar