Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van augustus 2022 (deel 2)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van augustus 2022 (deel 2)

Door Redactie iCreate18 augustus 2022 09:007 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is deel 2 van onze beste Apple-tips & trucs van augustus 2022!


Dingen die je (niet) met je iPhone moet doen tijdens hete zomerdagen

tips_2_140

Wist je dat het met hoge temperaturen niet alleen voor jou, maar ook voor je iPhone overleven is? Daarom bij dezen wat tips om te voorkomen dat je iPhone oververhit raakt: laat je iPhone bijvoorbeeld niet in de zon liggen, maar probeer hem juist zo veel mogelijk binnen in de schaduw te leggen. Je iPhone wordt ook minder snel heet zonder (dik) hoesje, en als hij geen zware taken hoeft te verrichten zoals langdurig filmen of het draaien van games.

Wat je ook doet: leg je iPhone niet in de koelkast of vriezer als die heet is. Dan gaat je iPhone al snel van oververhit naar zo dood als een pier.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in


Zo vind je een verloren iPhone terug, zonder eigen Apple-apparaat in de buurt

tips_2_140

Als je op vakantie je iPhone kwijtraakt, dan is dat dubbel vervelend. Het is sowieso al vervelend om je iPhone kwijt te raken, maar op vakantie heb je vaak geen tweede Apple-apparaat bij je om je telefoon via Zoek mijn op te sporen. Maar hier is een oplossing voor! Pak er een willekeurig apparaat bij – het mag ook een Windows-pc of Android zijn – en ga naar www.icloud.com.

Log in met je Apple ID en wachtwoord. Nu verschijnt je twee-factor-authenticatie, die je zonder iPhone niet kunt beantwoorden. Maar: onderaan vind je de knop ‘Zoek iPhone’. Hiermee mag je wél alle functies van Zoek mijn gebruiken, en dus de locatie van je iPhone opzoeken. Dit werkt met alle Apple-apparaten, maar helaas niet met AirTags en AirPods. Daarvoor moet je vanwege een speciale versleuteling dan wel helemaal ingelogd zijn.


Het loepje is weer terug

Apple-tips augustus 2022 2

Als je vroeger een foutje had gemaakt in een tekst op je iPhone, dan kon je inzoomen met een loepje. Apple verwijderde die optie op enig moment, en sindsdien is de gemakkelijkste manier om door de tekst te zweven, het langer ingedrukt houden van de spatiebalk.

Maar: het loepje heeft inmiddels zijn rentree gemaakt, en leeft vredig naast het spatiebalk-trucje. Houd je vinger wat langer op de tekst die je getypt hebt, en het loepje verschijnt weer. Hiermee veeg je gemakkelijk naar de fout toe om hem te verbeteren.


Klik eens harder op je trackpad

Apple-tips augustus 2022 2

Op het trackpad van je MacBook (vanaf 2015), MacBook Air (vanaf 2018) of MacBook Pro (vanaf 2016) zit een superhandige functie die je gemakkelijk over het hoofd ziet: Force Touch. Hiermee kun je hard drukken op je trackpad om extra acties uit te voeren.

Druk je hard op een bestand in Finder of op je bureaublad, dan open je de Snelle weergave. Doe je dit op een woord op bijvoorbeeld een website, dan zie je de definitie of vertaling ervan in je woordenboek. Zelfs bij het afspelen van muziek of video werkt het: druk hard op de achteruit- of vooruitspoelknop om de snelheid van het spoelen te verhogen. En voor desktop-gebruikers: het werkt ook op de losse Magic Trackpad (met accu).


Stel een afwezigheids-assistent in voor Gmail

Apple-tips augustus 2022 2

Ben je een tijdje op reis en kun (of wil) je geen e-mails beantwoorden? Zet dan een afwezigheidsbericht klaar. Mailt iemand je, dan krijgt hij dit bericht te zien. Veel mensen zullen Gmail gebruiken en dan werkt het als volgt: open Gmail in de browser en klik op het tandwiel. Klik dan op ‘Alle instellingen bekijken’ en ga naar het tabblad Algemeen. Helemaal formuleer je een ‘Automatisch antwoord’, en vul je de verdere details in. Bijvoorbeeld de datum.


Magnetische vensters op je Mac

Als je overstapt van Windows naar Mac, of regelmatig heen en weer moet springen, dan merk je al snel een groot verschil op. Waar het in Windows mogelijk is om een venster naar de zijkant van je scherm te slepen om er in één keer de helft van je scherm mee te vullen, kan dit op de Mac niet. En dat is toch best wel een gemis. Gelukkig is er Magnet, een kleine app waarmee je deze functionaliteit ook naar je Mac brengt. Magnet is te downloaden in de Mac App Store, en kost € 7,99.


Je icoontjes wél in stijl

Apple-tips augustus 2022 2

Hoewel we al bijna twee jaar kunnen genieten van het opgefriste macOS-ontwerp, houden sommige apps stug vast aan de ‘oude stijl’ icoontjes. Dat wil zeggen: zonder het vierkant met mooi afgeronde hoekjes. En dat kan best lelijk in je Dock staan naast alle ‘correcte’ icoontjes.

Gelukkig zijn er genoeg enthousiastelingen die dit probleem voor je oplossen door alternatieve icoontjes te maken. Zo heeft ontwerper Stijn de Vries er een paar gemaakt, die je kunt downloaden via icreatemagazine.nl/monterey-iconen. Daar staat ook direct hoe je ze toevoegt aan je apps. Staat jouw app er niet tussen? Kijk dan ook eens op macosicons.com – die hebben een gigantisch aanbod van ­alternatieve icoontjes.


Supertip, installeer de bèta van iOS 16

Dit najaar verschijnt iOS 16, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Wil je functies zoals het nieuwe vergrendelscherm, extra opties in Kaarten en het loshalen van voorwerpen op je foto’s nu al uitproberen? Dat kan! Want er is een testversie beschikbaar voor iedereen, de zogenaamde publieke bèta.

De ­ergste kinderziektes van iOS 16 zijn eruit gehaald en het besturingssysteem is stabiel genoeg om door een grotere groep testers uitgeprobeerd te worden. Iedereen die geïnteresseerd is en een geschikte iPhone heeft, mag de publieke bèta van iOS 16 installeren. In deze supertip laten we je zien hoe je de testversie installeert.

1 Schrijf je in

tips_2_140

Ga op je iPhone naar de website van het Apple Beta Software Program. Tik op de blauwe Sign up-knop. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

2 Voeg je iPhone toe

tips_2_140

Je belandt nu op een pagina met een ‘Guide for public betas’. Je krijgt nu een hele bijsluiter voorgeschoteld over de bèta’s, maar belangrijk voor nu is alleen de link in de tekst: ‘Enroll your iOS device’. Tik erop.

3 Download profiel

tips_2_140

Scrol op de volgende pagina naar de ‘Install profile’-knop en tik erop. Er verschijnt een melding over de download: tik op ‘Sta toe’. De melding dat het profiel gedownload is, kun je sluiten.

4 Installeer profiel

tips_2_140

Ga naar de app Instellingen en tik op de melding ‘Profiel gedownload’ bijna helemaal bovenaan. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Installeer’ en doorloop de stappen. Tik aan het eind op ‘Herstart’.

5 Installeer de bèta

tips_2_140

Na de herstart open je weer het eerste scherm van Instellingen. Tik op ‘Algemeen>Software-update’. iOS zoekt naar een nieuwe update en even later verschijnt de publieke bèta van iOS 16 in beeld. Tik ten slotte op ‘Download en Installeer’.

6 Verken de functies

tips_2_140

Nadat de installatie voltooid is, kun je alle nieuwe functies gaan verkennen. Welke dat zijn, lees je onder andere in onze iOS 16 preview. Aanrader: ontwerp meteen je eigen vergrendelscherm.

Toch weer terug?

Vind je de bèta van iOS 16 toch nog een beetje instabiel? Het is altijd een optie om weer te downgraden naar iOS 15. Ga hiervoor op je Mac naar www.ipsw.me en download de meest recente versie van iOS 15 voor jouw iPhone.

Sluit je iPhone aan op je Mac en open hem in de navigatiekolom van Finder. Klik met ingedrukte Option-toets op ‘Zoek naar update’ en selecteer het net gedownloade ipsw-­bestand. Na een korte installatie heb je gedowngraded.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar