Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Portemonnee verloren? Waarom de Apple MagSafe Wallet (niet) handig is

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple MagSafe Wallet


Lees verder na de advertentie

Met de Apple MagSafe Wallet heb je je belangrijkste pasjes altijd bij de hand: je kleeft hem namelijk gewoon op de achterkant van je iPhone. En raak je hem kwijt? Dan vind je via de app Zoek mijn de plek waar je hem bent kwijtgeraakt. Handig … of toch niet?!

Bekijk de MagSafe Wallet

Apple MagSafe Wallet

Leren kaarthouder met MagSafe

Bij de iPhone 12 introduceerde Apple MagSafe. Dit is een manier om accessoires magnetisch aan je iPhone te ‘kleven’. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de MagSafe oplader, maar ook Apple’s leren kaarthouder met MagSafe klik je eenvoudig op de iPhone.


kooptip

Hij zit dan stevig vast, maar mocht je hem alsnog kwijtraken? Dan is er de app Zoek mijn om je uit de brand te helpen. De nieuwste generatie van de kaarthouder is namelijk te traceren via de landkaart in de Zoek mijn-app, en stuurt bovendien een waarschuwing als hij losraakt en je hem dreigt te vergeten. Wat zijn je opties?

Apple MagSafe Wallet toevoegen aan Zoek mijn

Apple MagSafe wallet installeren

Wanneer je de kaarthouder voor het eerst gebruikt, moet je hem toevoegen aan Zoek mijn. Dat doe je zo.

  • Ontgrendel de iPhone en klik de kaarthouder op de achterkant van je iPhone.
  • Klik op ‘Ga door’.
  • In het volgende scherm klik je opnieuw op ‘Ga door’.
  • Tik ten slotte op Gereed.

Als je de app Zoek mijn opent, vind je de Kaarthouder onder het tabje ‘Apparaten’, samen met je andere Apple-apparaten.

Leren MagSafe kaarthouder terugvinden

Geloof ons, je kaarthouder zit stevig vast en laat niet zomaar los. Toch kán het gebeuren. Bovendien moet je de Kaarthouder losmaken van je iPhone om bij je pinpas of ov-kaart te komen, en dan kun je hem ook vergeten terug te plakken. Hoe vind je hem dan terug?

De MagSafe kaarthouder werkt met het Find My-netwerk van Apple, maar is niet traceerbaar zoals een verloren iPhone of AirTag. In plaats daarvan gebruikt de portemonnee een NFC-tag om je iPhone te vertellen wanneer deze is bevestigd. Anders gezegd: wanneer de kaarthouder loskomt van de iPhone, wordt de locatie van dat moment vastgelegd in Zoek mijn. Gaat iemand daarna nog aan de wandel met je kaarthouder, dan wordt de locatie niet meer bijgewerkt – realtime volgen kan niet.

Je hebt alsnog verschillende opties om je kaarthouder niet kwijt te raken:

1) Melding indien los

Kaarthouder melding indien los

Raakt je kaart los van je iPhone, en duurt dat langer dan een minuut? Dan krijg je daarvan een melding op je iPhone. Dat gebeurt ook als je zelf je kaarthouder losmaakt en niet meer terug klikt.

2) Zoek op kaart de laatst bekende locatie

Merk je dat je kaarthouder ontbreekt? Via de plattegrond in Zoek mijn zie je op welke locatie je kaarthouder voor het laatst nog wél bevestigd was aan je telefoon. Dat kan helpen bij je zoektocht en je op het juiste spoor zetten, maar soms ook niet. Stel je voor dat je kaarthouder in de plaatselijke supermarkt in je tas losraakt van je iPhone, dan wordt die plek als laatst bekende locatie weergegeven. Misschien meld je je dan bij de servicebalie – terwijl het gewoon nog in je tas zit.

3) Verloren-modus

Verloren modus Apple kaarthouder

Ben je hem echt kwijt? Schakel dan via Zoek mijn de Verloren-modus in. Een eventuele vinder kan de pasjeshouder op zijn iPhone plakken of scannen en ziet dan jouw telefoonnummer of mailadres. Hopelijk wordt er contact met je opgenomen.

Beperkingen

Al die opties zijn hartstikke fijn, maar mocht je al bekend zijn met het traceren van je iPhone via Zoek mijn, dan doet het wat karig aan. Er zijn namelijk een hoop dingen die niet werken:

  • Je kunt niet snel een geluidje afspelen om de kaarthouder terug te vinden als deze gewoon ergens in de buurt ligt.
  • Het volgen van realtime verplaatsingen is niet mogelijk.
  • Naast de melding dat je kaarthouder één minuut is losgekoppeld, valt er verder niks in te stellen qua waarschuwingen.
  • De eerste generatie kaarthouder vind je niet terug in Zoek mijn, want die heeft geen nfc-chip
  • Het werkt niet in combinatie met het doorzichtige MagSafe-hoesje van de iPhone 12, en niemand weet precies waarom.

Een groot nadeel vind ik persoonlijk dat je de melding over de losgekoppelde kaart ook krijgt als dat thuis gebeurt. Zo’n melding veroorzaakt toch steeds wat een lichtelijke hartverzakking. Ik zou mijn eigen adres willen instellen als ‘veilige locatie’.

Samengevat

De Apple MagSafe Wallet is een handige accessoire om je belangrijkste pasjes altijd bij de hand te hebben. Je kunt de pasjeshouder eenvoudig op de achterkant van je iPhone klikken en als je hem kwijtraakt, kun je via de app Zoek mijn de locatie vinden waar je hem hebt verloren. De mogelijkheden om je wallet terug te vinden zijn wel wat beperkter dan bij andere Apple-apparaten, zo zie je alleen de plek waar hij is losgeraakt van je telefoon in plaats van realtime status-updates. Maar het is (veel) beter dan niets!

Apple MagSafe kaarthouder kopen?

De adviesprijs voor de leren kaarthouder met MagSafe voor iPhone is € 69. De generatie met NFC-chip is verkrijgbaar in de kleuren Omber, Bosgroen, Inkt, Donkere kers, Middernacht, Goudbruin, Sequoia-groen, Blauweregen en Oranje. Hij is er in één maat, met ruimte voor drie pasjes, en hij is geschikt voor de iPhone 12 en nieuwer. Je koopt hem onder meer bij Apple zelf of Coolblue.

Wil je meer handige tips over Apple ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!