Terug naar 9 handige tips om je Mac goed te beveiligen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

9 handige tips om je Mac goed te beveiligen

Door Sven Lamers16 augustus 2017 09:572 min. leestijd0

Op een Mac staat een hoop vertrouwelijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan bankrekeningnummers, naam- en adresgegevens of scans van een paspoort of identiteitsbewijs. Het zijn gegevens waar internetcriminelen maar al te graag mee aan de haal gaan – en als we onze computer niet goed beveiligen gebeurt dat wellicht ook. Gelukkig kunnen we een hoop doen om hackers en kwaadwillende software buiten de deur te houden. Met deze workshop maak je je Mac in korte tijd een stuk veiliger.

1. Bestandsdeling uitzetten

Mac beveiligen

Het kan erg handig zijn om bestanden te delen via wifi, maar bij een openbaar wifi-netwerk is dit onveilig. Ga dan naar ‘Systeemvoorkeuren> Delen’ en vink ‘Bestandsdeling’ uit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Versleutel de schijf met FileVault

Mac beveiligen

Door je schijf met FileVault te versleutelen, beveilig je de inhoud zeer goed. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren> Beveiliging en Privacy>FileVault’, lees de waarschuwing door en schakel FileVault in.

3. Extensies Safari

Mac beveiligen

Niet alle extensies voor Safari zijn even veilig, dus het is verstandig om ze alleen via Safari te installeren. Ga daarvoor in de menubalk naar ‘Safari’ en kies ‘Safari-extensies’.

4. Fraudeleuze websites

Mac beveiligen

Safari waarschuwt je als je naar een onbetrouwbare website surft. Tenminste, als ‘Waarschuw bij bezoeken van fraudeleuze website’ is ingeschakeld. Deze optie vind je in ‘Safari>Voorkeuren>Beveiliging’.

5. Automatisch openen

Mac beveiligen

Safari opent bestanden automatisch na het downloaden, maar dit kun je aanpassen. Klik in de menubalk op ‘Safari>Voorkeuren>Algemeen’ en vink ‘Open “veilige” bestanden na downloaden’ uit.

6. Vermijd Java

Mac beveiligen

Op veel computers staat Java geïnstalleerd, terwijl het programma populair is bij hackers en verspreiders van malware. Installeer Java dus alleen als het programma echt noodzakelijk is.

7. Bijlagen

Mac beveiligen

Malware zit vaak verstopt in een bijlage van een e-mail. Deze kwaadaardige software kan je Mac infecteren, dus controleer goed of een bijlage afkomstig is van een betrouwbare afzender.

8. App Store

Mac beveiligen

Alle apps die in de App Store terechtkomen, zijn door Apple stevig gecontroleerd op hun veiligheid. Kijk uit als je ergens anders software vandaan haalt, want deze kan besmet zijn met virussen.

9. Maak een VPN

Mac beveiligen

Wil je het internetten nog een stuk veiliger maken? Zoek dan een betrouwbare VPN-provider. Voeg deze daarna toe via ‘Systeemvoorkeuren>Netwerk’. In iCreate 90 gaan we dieper in op het instellen van een VPN op je Mac:

iCreate 90
iCreate 90
Welke Mac past bij jou?
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

Praat mee!

avatar