Terug naar 8 praktische tips en trucs voor Clips
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

8 praktische tips en trucs voor Clips

Door Laura Grootaarts25 april 2017 11:263 min. leestijd0

Heb je Apple’s nieuwe app Clips al gedownload in de App Store? De app is gratis, en je zet er binnen de kortste keren een leuke video mee in elkaar die je kunt delen met wie je maar wilt. Het gebruik van Clips lijkt rechttoe rechtaan. Maar met deze tips haal je nog meer uit de app!

clips

1. ‘Handsfree’ filmen

Om een video-opname te maken in Clips, moet je de rode knop vasthouden voor de duur van de opname. Dat is lang niet altijd handig. Veeg van rechts naar links over de knop en hij vergrendelt: je iPhone blijft automatisch filmen totdat je opnieuw op de knop tikt.

2. Wel ondertiteling, geen stemgeluid

Clips, iPhone, iPad, Videobewerking, app

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Behalve Gerard Joling luistert eigenlijk bijna niemand graag naar zijn eigen stemgeluid. Tik op het microfoontje naast de opnameknop om het geluid van je stem achterwege te laten. Je kunt wel gewoon ondertiteling inspreken: wat je zegt, verschijnt alléén als tekst.

3. Ondertitels aanpassen

Met Clips kun je ondertiteling toevoegen aan je video. De dicteerfunctie werkt goed, maar soms staat er toch iets anders dan wat je bedoelde. Tik op de play-knop om het fragment af te spelen en pauzeer als de foute tekst verschijnt. Tik op de tekst en je kunt deze aanpassen.

4. Andere emoji toevoegen

Clips

Naast stickers kun je ook emoji toevoegen. Tik op het sterretje bovenin en veeg van rechts naar links over het scherm. Je krijgt dan je favoriete emoji in beeld. Zoek je een andere? Tik op een willekeurige emoji uit de lijst, deze wordt toegevoegd aan je Clip. Tik op de emoji, en kies via het emoji-toetsenbord een passender plaatje.

5. Kies een gave soundtrack

Vergeet niet om muziek toe te voegen: daarmee maak je een eenheid van je clip. Via het muzieknootje heb je toegang tot je eigen muziek en standaard Apple soundtracks. Die laatste passen zich automatisch perfect aan aan de lengte van je video.

6. Plaatje van een website toevoegen

Via de fotobibliotheek kun je al het mogelijke beeldmateriaal toevoegen aan je clipje. Dus ook afbeeldingen die je online tegenkomt en opslaat in je bieb. Maar het kan sneller: houd in de browser je vinger op een plaatje en kies voor Kopieer. Open clips, houd je vinger op de viewer en kies ‘Plak’. Dat gaat net even wat vlotter en je fotobibliotheek loopt niet vol met plaatjes.

7. Vierkante clipjes

Je clipjes worden vierkant, want dat is hip. Film of fotografeer je direct vanuit Clips? Dan is dat geen probleem want dat gebeurt dan direct in het juiste formaat. Gebruik je echter beeldmateriaal uit je fotobibliotheek, dan zorgt de app ervoor dat dit automatisch wordt bijgesneden. Als je weet dat je je materiaal voor Clips gaat gebruiken, houd daar dan vooraf rekening mee. Bij foto’s kun je kiezen voor een vierkant formaat; bij video’s moet je opletten dat het onderwerp mooi in het midden staat.

8. Volgorde aanpassen

Staan de videofragmenten waaruit je je clip hebt opgebouwd allemaal door elkaar? Geen enkel probleem, want je kunt de volgorde later altijd nog aanpassen. De blokjes onder in de app zijn de verschillende scènes: hou je vinger op een blokje om het vast te pakken en sleep het naar de juiste plek in de clip.Clips iPad

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar