Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zwemmen met de Apple Watch: kan dat zomaar?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Zwemmen met de Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Het wordt de komende dagen loeiheet. Tijd om verkoeling te zoeken aan of in het water. Misschien vraag je je af: kan ik een duik nemen met de Apple Watch? Daar kunnen we kort over zijn. Dat kan zeker! Maar er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Ga je zwemmen met de Apple Watch? Dit is belangrijk om te weten!

Zwemmen met de Apple Watch

Zwemmen met de Apple Watch

De allereerste Apple Watch modellen, dat zijn de Apple Watch Series 1 en de Apple Watch 1e generatie, zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Maar de Apple Watch Series 2 en nieuwer zijn ervoor gemaakt. Sterker nog: in de Work-out-app vind je zelfs trainingen speciaal voor zwemmers. Je kunt er prima mee zwemmen in een zwembad of in de zee.  Voor duiken, waterskiën en andere wat meer extreme sporten met veel snelheid is de Apple Watch minder geschikt.

Voordat je in het water springt

Apple Watch waterslot activeren


kooptip

Voordat je een duik neemt, moet je wel het waterslot van je Apple Watch activeren. Hiermee vergrendel je het scherm. Dat gebeurt automatisch als je een zwem-work-out start, maar het kan ook handmatig:

  • Veeg van beneden naar boven over het scherm om het Apple Watch bedieningspaneel te openen.
  • Tik op de knop Waterslot: dat is de knop met de druppel.

Als het waterslot actief is, zie je bovenaan de wijzerplaat een klein druppeltje. Je haalt het waterslot er weer vanaf door aan de digitale kroon te draaien. Daarbij hoor je een geluidje, dat zorgt ervoor dat het water uit de Apple Watch getrild wordt. Zet je het waterslot niet aan? Het grootste probleem dan is dat druppels worden geregistreerd als aanrakingen. Dus voordat je het weet open je een app of bel je per ongeluk iemand.

Let op je horlogebandje

Zwemmen met de Apple Watch kan prima, maar let op je horlogebandje! Niet alle bandjes zijn geschikt om mee te zwemmen. RVS of lederen bandjes kunnen maar beter niet nat worden. Apple’s sportbandjes zijn wel geschikt.

Even afspoelen

Met Apple Wacht in zee? Of in een zwembad vol chloor? Dat is allemaal prima, maar het is verstandig om hem na afloop even af te spoelen. Houd hem onder een kraan met een dunne straal warm water en droog hem daarna goed af met een pluisvrije doek.

Waterbestendigheid kan afnemen

De waterbestendigheid van je Apple Watch kan in de loop van de tijd afnemen. De volgende dingen zorgen ervoor dat dit sneller gebeurt, en kun je dus maar beter laten:

  • Een Apple Watch laten vallen of blootstellen aan andere schokken.
  • Een Apple Watch blootstellen aan zeep of zeepwater, bijvoorbeeld tijdens het douchen of baden.
  • Een Apple Watch blootstellen aan parfum, oplosmiddelen, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel, producten tegen insecten, lotion, zonnebrandcrème, olie of haarverf.
  • Een Apple Watch blootstellen aan hoge watersnelheden, bijvoorbeeld tijdens waterskiën.
  • Een Apple Watch dragen in een sauna of stoomcabine.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!