Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo werkt Scribble op de Apple Watch

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Apple Watch Notificaties


Lees verder na de advertentie

Veel Apple Watch-bezitters gebruiken hun horloge vooral om de meldingen van de iPhone te lezen zonder de telefoon te hoeven pakken. Krijg je een berichtje dat je wilt beantwoorden, dan kan dat ook vanaf de Watch, maar ideaal is dat niet. In watchOS 3 is het verbeterd; er zijn meer snelle reacties beschikbaar en je kunt zelfs schrijven op het scherm.

Berichten krabbelen met Scribble

Omdat de optie om antwoorden te schrijven officieel nog niet voor het Nederlands is, moet je deze op je Apple Watch activeren. Hiervoor selecteer je eerst Engels als tweede taal op je iPhone. Dit doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Taal en regio’. Tik op ‘Voeg taal toe’, selecteer Engels en kies in het keuzemenu dat verschijnt om Nederlands te behouden.

1. Open de Scribble-functie

Je iPhone moet even werken om de talen bij te werken en je moet je Watch ook uit en aan zetten. Daarna kun je je antwoord schrijven, óók gewoon in het Nederlands. Druk hard op het bericht en kies ‘Kies taal>English’. Er verschijnen nu verschillende opties om je berichten te beantwoorden, waaronder Scribble.
antwoord Apple Watch

2. Schrijf je bericht

Tik op de Scribble-knop en je kunt in het grijze vak je antwoord letter voor letter opschrijven. Dat werkt verrassend goed, ook voor het Nederlands. Leestekens schrijf je ook gewoon, voor spatie druk je op ‘Space’.
antwoord Apple Watch

3. Verbeter foutjes


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De handschriftherkenning is indrukwekkend, maar toch wordt er nog wel eens een h voor een n aangezien of een verkeerde hoofdletter geplaatst. Draai bij een foutje aan de kroon en kies de goede optie.
antwoord Apple Watch

Deze workshop komt uit ‘watchOS 3 blaast je Apple Watch nieuw leven in’ uit iCreate 82