Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zelf een digitale kerstkaart maken

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Moet je nu nog kerstkaarten versturen? Dan is de kans klein dat ze nog voor de kerst op de deurmat liggen. Onze tip: met het programma Foto’s op de Mac maak je in een handomdraai een schitterende digitale kerstkaart die je bijvoorbeeld kunt mailen. Voor de kaart hieronder gebruikten we de kerst-wallpaper die we je vorige week cadeau deden, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een foto uit je eigen collectie.

1. Maak een kaart

Kerstkaart maken op de Mac

Klik op het plusje en kies Kaart in het menu. Eerst selecteer je het soort kaart, daarna het design dat je wilt via het menu met categorieën boven in het venster.

2. Aanpassen

Kerstkaart maken op de Mac


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Klik op de knop ‘Opties’ onderin om de lay-outopties tevoorschijn te halen. Hier kun je de lay-out aanpassen, evenals de primaire kleur van het design.

3. Toevoegen en bewerken

Kerstkaart maken op de Mac

Voeg nu je foto(’s) uit je bibliotheek toe (via de knop ‘Voeg foto’s toe’ rechtsonder) en bewerk de tekst aan de binnen- of achterkant van de kaart. Als je tevreden bent, Ctrl-klik je op de kaart om er een een pdf van maken.

Meer doen met je foto’s?

De kerstvakantie is natuurlijk het uitgelezen moment om eens aan de slag te gaan met de foto’s die je in het afgelopen jaar gemaakt hebt. In iCreate 74 bespreken we daarom 10 manieren om creatief te zijn met je foto’s. Een aantal voorbeelden:

  • Maak een fotoboek.
  • Maak een tijdsverloop-opname.
  • Ontwerp een achtergrond voor je Mac, iPhone en iPad.

iCreate 74 ligt nú in de winkels en is te koop in onze webshop.