Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zaklamp iPhone uitzetten: voorkom dat hij per ongeluk aan gaat

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Zaklamp iPhone uitzetten

Wil je graag je iPhone zaklamp uitzetten nadat je hem voor de zoveelste keer per ongeluk in je broekzak aan hebt gezet? Met deze instellingen pak je dat probleem aan.

Lees verder na de advertentie

Zaklamp iPhone uitzetten

Laten we beginnen met een vervelende mededeling: het is niet mogelijk om het zaklamp-knopje op het toegangsscherm van je iPhone weg te halen. Die knop, evenals de camera-knop, staan er permanent.

Gelukkig zijn er wel manieren om de kans te beperken dat je per ongeluk op het zaklamp-knopje drukt. Dit gebeurt meestal als je je iPhone uit je broekzak of tas haalt, omdat je handen dan onbedoeld het knopje aanraken. Het doel is dus om te voorkomen dat het scherm die aanraking registreert: dat doe je zo.

Stap 1: Tik om te activeren

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Standaard staat op de iPhone ‘Tik om te activeren’ ingeschakeld. Hiermee gaat het scherm aan als je het aanraakt. Om dit tegen te gaan, ga je naar ‘Instellingen>Toegankelijkheid’, en zet je de schakelaar achter ‘Tik om te activeren’ uit.

iPhone zaklamp uitzetten

Nu is de kans dat je het zaklampje van je iPhone aanzet al een stuk kleiner geworden. De knop verschijnt nu namelijk alleen als je je iPhone optilt of bewust met de aan/uit-knop aanzet.

Stap 2: Til op om te activeren

Nu kan het nog steeds zo zijn dat je de zaklamp-knop per ongeluk aantikt wanneer je je iPhone optilt. Om dat óók te voorkomen, ga je naar ‘Instellingen>Scherm en helderheid’ en zet je de schakelaar achter ‘Til op om te activeren’ uit.

iPhone zaklamp uitschakelen

Daarna is de enige methode om je iPhone in te schakelen door de zijknop in te drukken. De kans dat dit per ongeluk gebeurt, is klein. En daarmee de kans dat je voor de zoveelste keer je zaklamp per ongeluk inschakelt ook!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!