Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WhatsApp op twee telefoons tegelijk gebruiken – zo werkt het

Auteur: Sven Lamers
0 reacties

Wil je WhatsApp op twee of meer telefoons tegelijk gebruiken? Dat kan nu eindelijk, dankzij de nieuwste update van de messenger-app. Wij leggen uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp op twee telefoons

WhatsApp is dan wel de populairste berichtendienst in Nederland en België, maar qua gebruiksgemak kan de app nog veel leren van zijn concurrenten. Een groot gemis heeft WhatsApp nu in de nieuwste update verholpen, want je kunt de app nu eindelijk op meer dan één telefoon tegelijk gebruiken.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Sinds eind 2021 kon je WhatsApp al gebruiken op één telefoon en maximaal vier andere niet-smartphone apparaten. Maar nu mag je WhatsApp dus ook tegelijk op een tweede telefoon (bijvoorbeeld van je werk) gebruiken.

Eén smartphone en vier extra apparaten

Volgens de ontwikkelaars van WhatsApp vervult de nieuwe functie een veelgehoorde wens uit de community. Zo kun je weliswaar nog steeds maar vier extra apparaten opgeven voor multi-device gebruik van WhatsApp, maar dat is niet langer beperkt tot tablets en computers. Ook een tweede iPhone of Android-telefoon zijn nu mogelijk.

De toegevoegde apparaten maken zelf verbinding met WhatsApp en versturen hun berichten volledig versleuteld. Vroeger liep de verbinding altijd via het hoofdapparaat, maar tegenwoordig vinden alleen nog tussentijdse controles plaats. Als het hoofdapparaat stopt met regelmatig inloggen, zorgt een veiligheidsinstelling ervoor dat de extra apparaten automatisch uitgelogd worden.

Extra praktisch voor zakelijke accounts

Het gebruik van meerdere smartphones met één WhatsApp-account zal vooral zakelijke klanten van de messenger blij maken. Zij kunnen eindelijk hun klantenservice via meerdere telefoons (en personen) laten gaan.

Een tweede telefoon aan je WhatsApp toevoegen is overigens zo gepiept. Dat werkt nu heel gemakkelijk vanuit de webversie van de messenger. Je voert daar gewoon je telefoonnummer in en ontvangt een link om extra apparaten te activeren. Op die manier is het niet eens nodig om een QR-code in te scannen. Uiteraard krijg je wel te zien dat een extra apparaat aan je account is toegevoegd.

Nieuwe apparaten voeg je eenvoudig toe via de webversie van de messenger. Geef daar je telefoonnummer op en je ontvangt een link om extra apparaten te activeren. Een QR-code scannen is dus niet meer nodig. Mocht je deze oude methode via ‘WhatsApp>Instellingen’ op je telefoon gemakkelijker vinden, dan kan dat nog steeds.

Functie wordt geleidelijk uitgerold

WhatsApp heeft de uitgebreide mogelijkheden voor meerdere apparaten al uitgebracht, maar het zal nog een paar dagen duren voordat alle gebruikers deze hebben. De functie wordt namelijk geleidelijk uitgerold. Wij verwachten dat de nieuwe functie in de loop van de komende weken voor iedereen beschikbaar zal zijn.