Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp Desktop: zo gebruik je WhatsApp op je Mac

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
WhatsApp Desktop

Wanneer je op je Mac aan het werk bent, is het heel prettig om ook WhatsApp op je Mac te gebruiken. Je zit toch al te typen, dus even een WhatsApp-bericht tussendoor gaat dan razendsnel via je toetsenbord. In dit artikel lees je hoe je WhatsApp Desktop kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie

WhatsApp Desktop download

Met WhatsApp Desktop kun je vanaf je Mac berichten sturen zonder dat je je iPhone erbij hoeft te pakken. Alle berichten worden automatisch gesynchroniseerd en ook je contacten zijn zichtbaar in WhatsApp Desktop. De berichten worden doorgestuurd vanaf je iPhone naar je Mac. Je iPhone moet dus wel verbonden zijn met internet en ook voldoende zijn opgeladen.

Je kunt de WhatsApp Desktop-app downloaden vanuit de Mac App Store, maar dan moet je wel goed opletten dat je de juiste versie te pakken hebt. Er staan namelijk nogal wat verschillende versies in, die niet allemaal echt van WhatsApp zijn. Gebruik daarom deze link, of ga naar de website van WhatsApp. Dit zijn dezelfde versies, alleen zijn in het eerste geval de updates zichtbaar in de Mac App Store en in het tweede geval niet.

Hoe WhatsApp Desktop installeren op je Mac

kooptip

Nadat je de app hebt gedownload, installeer je hem als volgt:

  1. Open het bestand en wacht tot er een QR-code in beeld verschijnt.
  2. Open WhatsApp op je iPhone en tik rechtsonder op ‘Instellingen’.
  3. Tik op ‘Gekoppelde apparaten’ en vervolgens op ‘Koppel een apparaat’.
  4. Scan ten slotte de QR-code op je Mac.

Dat is eigenlijk alles. Je kunt WhatsApp nu op je Mac gebruiken op dezelfde manier als op je iPhone. Er zijn een paar beperkingen, zoals het delen van je locatie of het aanmaken van een statusbericht. Maar alle basisfuncties die de gemiddelde gebruiker nodig heeft, werken gewoon zoals je gewend bent.

WhatsApp Web gebruiken

web

Wil je liever geen app op je Mac installeren, maar toch WhatsApp op je Mac gebruiken? Dan kun je WhatsApp Web gebruiken. Afgezien van het installeren van een app, werkt het eigenlijk op dezelfde manier: ga naar de website web.whatsapp.com en scan vervolgens de QR-code die in beeld verschijnt via WhatsApp op je iPhone (herhaal de stappen vanaf stap 2). Via ‘Instellingen>Gekoppelde apparaten’ zie je in een oogopslag welke apps en/of browsers je hebt gekoppeld en kun je ook overal eenvoudig weer uitloggen.

Vond je deze tip interessant, lees dan zeker ook het artikel Bescherm je privacy in WhatsApp en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!