Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 8: dit zijn de nieuwe wijzerplaten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Met de watchOS 8-update heeft de Apple Watch een twee nieuwe wijzerplaten gekregen: Portretten en Wereldtijd. Heb jij de nieuwe watchOS 8-wijzerplaten al uitgeprobeerd?

Portretten

Portret wijzerplaat

Deze is speciaal voor je portretmodus-foto’s ontworpen. Door de diepte-informatie in de foto’s te gebruiken, geeft je Apple Watch de tijd net achter de persoon in je foto weer. En als je meerdere portretten selecteert, verandert het plaatje iedere keer als je je pols optilt.

Het werkt overigens het best als de portretmodus-foto wat ruimte heeft boven het hoofd van de persoon, waar de tijd dan past. En een extra tip: draai de digitale kroon voor een leuk effect!

Wereldtijd


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wereldtijd ziet er superchic uit, met in het midden de tijd op deze locatie en een klassieke wereldbol. Tik je op de globe, dan wordt deze in het midden van je huidige tijdzone gezet.

Rondom de wijzerplaat zie je de tijd van maar liefst 24 tijdzones. In de ring zie je ook nog het symbool van de zon en van de maan: die geven aan wanneer de zon opkomt en weer ondergaat in de tijdzone waarin je je bevindt.

watchOS 8: wijzerplaten toevoegen

De makkelijkste manier om de nieuwe watchOS 8 wijzerplaten toe te voegen is via je iPhone. Zorg ervoor dat je iPhone is geüpdatet naar iOS 15 en je watch naar watchOS 8, dan werkt het als volgt:

  • Open de app Watch op je iPhone.
  • Tik onderin op ‘Wijzerplaten’.
  • Bovenaan in het scherm staan de twee nieuwe wijzerplaten Wereldtijd en Portretten al uitgelicht.
  • Tik op de wijzerplaat naar keuze.
  • Doorloop de stappen in het scherm:
    • Bij Wereldtijd kies je kleur, stijl en complicaties .
    • Bij Portretten kies je foto’s, stijl en complicaties.

Bovenaan in het scherm zie je een voorvertoning van de wijzerplaats. Is die naar wens? Tik dan op ‘Voeg toe’: de nieuwe wijzerplaat verschijnt dan automatisch op het scherm van je Apple Watch.

watchOS 8

watchOS 8 is de nieuwe update voor je Apple Watch, beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Let op: op de oudere Apple Watch-modellen kun je sommige van de nieuwe functies missen. Zo werken deze nieuwe wijzerplaten niet op de Series 3.